Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker gruppchef till kontrollavdelningen

Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar Sveriges gräns. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket letar efter varor som strider mot restriktioner samt även för att säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut.

Kontrollavdelningens grupper arbetar med Tullverkets hela uppdrag och har en gemensam utbildningsgrund, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov. Kontrollavdelningens uppdrag är att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och säkra konkurrensneutralitet. Som tulltjänsteman fattar du dagligen olika former av myndighetsbeslut.

Vi söker nu en gruppchef till en yttre kontrollgrupp som kommer arbeta Trelleborg

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att leda en yttre kontrollgrupp med både tullaspiranter och erfarna kollegor. Kontrollgruppens arbete innebär bland annat att genomsöka, fordon, bagage, fartyg, lager, containrar och terminaler, för att hitta varor som inte är godkända att föra in eller ut ur Sverige. Kontroller genomförs även i syfte att säkerställa att deklarerade uppgifter är korrekta. Kontroller kommer även att utföras inne i landet efter det att varan passerat gränsen, så kallade punktskattekontroller.

Som gruppchef i Kontrollavdelningen arbetar du oftast uniformerad och möter dagligen allmänheten och kunder. Vi lägger stor vikt vid att du kan behandla människor med respekt och förståelse, att du har ett gott omdöme samt är en god representant för Tullverket såväl internt som externt. Som tulltjänsteman ska du kunna arbeta i enlighet med den statliga värdegrunden och Tullverkets värdeord; helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande. Du skall även vara van att vid behov nyttja erforderliga tvångsmedel.

I arbetet kommer du utsättas för situationer som är så väl fysiskt som psykiskt krävande, exempelvis kommer du att behöva vistas i smutsiga miljöer, trånga utrymmen och även utomhus i alla typer av väderförhållanden. Du kan även komma i kontakt med djur, kemikalier och andra varor.
Man verkar dessutom inom ett stort geografiskt område så resor med övernattningar kan förekomma.

Det övergripande ansvaret för Tullverkets chefer är att åstadkomma goda resultat i relation till uppdraget samt bedriva ett gott ledarskap. Som gruppchef har du ansvar för verksamheten, personalen, förändringsledning, kommunikation, budget samt arbetsmiljön.

Chefsansvaret på personalområdet innefattar personaladministrativa uppgifter, medarbetarsamtal, lönesättande samtal samt ledning av arbetsplatsträffar.

Tullverkets verksamhet är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del av vardagen.

Vi söker dig som har:

  • Kontrollavdelningens grundutbildning.
  • God kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
  • Goda kunskaper i Officepaketet.
  • Goda kunskaper i Tullverkets (brottsbekämpningens) förekommande datasystem.
  • Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana.

Det är meriterande om du har:

  • Eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser relevant för arbete inom kontrollavdelningen.
  • Erfarenhet av arbete inom kontrollavdelningens verksamhetsområde.
  • Ledarskapsutbildning.
  • Tidigare chefserfarenhet.
  • Erfarenhet av arbetsledning.

Personliga egenskaper

Du ska ha mycket god samarbetsförmåga, hög personlig integritet, hög moral, ansvarskänsla, god självinsikt samt vara lugn och trygg i dig själv. Arbetet kräver att du självständigt kan lösa problem, fatta beslut, hantera stress och oväntade händelser. Du kan hantera konfliktsituationer på ett konstruktivt och lösningsorienterat sätt.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-255.

Placeringsort: Trelleborg.

Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Genomförande av chefstester kan bli aktuella under rekryteringsprocessen.

För oss är det självklart med en arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Håkan Hansson, tel. 040-661 32 57. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Eva Gundel, tel. 040-661 31 72 och för Saco-S, Mats Frånberg, tel. 040-661 34 05.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 29 mars 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

2023-03-16

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)