Tullverket

Pontus, processförare och dataskyddsombud (rättsavdelningen)

Som processförare och dataskyddsombud handlägger Pontus överklaganden av beslut som fattats av Tullverket. Han jobbar med nya spännande frågor som är både juridiska och tekniska.

Vad innebär ditt jobb?

– Jag arbetar som processförare och dataskyddsombud. I min roll som processförare handlägger jag överklaganden av beslut som fattats av Tullverket. Det är ett självständigt och varierande arbete där jag får arbeta med ett brett register av frågor. Som dataskyddsombud övervakar jag att Tullverket följer registerlagstiftningen. Det är en viktig men något udda uppgift eftersom jag ger råd och vägledning samtidigt som jag utövar tillsyn över den personuppgiftsbehandling som sker på myndigheten.

Varför sökte du till Tullverket?

– Från utsidan verkade Tullverket vara en spännande myndighet med ett brett uppdrag. Jag uppfattade det som att det fanns möjligheter att växa i organisationen och sökte mig därför hit. Och hittills är jag inte besviken. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika avdelningar och att utvecklas yrkesmässigt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Jag får arbeta med nya spännande frågor som både är juridiska och tekniska vilket är väldigt intressant och utvecklande. Sen trivs jag också väldigt bra i våra nya fina lokaler.

Vad har du för bakgrund?

– Jag har en juristexamen från Uppsala universitet. När jag började på Tullverket gick jag först på tullskolan och blev tullinspektör, därefter arbetade jag som tillståndshandläggare innan jag började på processföringsenheten.

Läs mer om hur Tullverket behandlar dina personuppgifter

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Språklig justering

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)