Tullverket

Ida, förvaltningsledare (it-avdelningen)

Med intresse för teknik, människor och kluriga utmaningar skapar Ida nytta på riktigt. När Ida får systemen att fungera, fungerar samhället.

Ida, förvaltningsledare it

Ida, förvaltningsledare it

Vad innebär ditt arbete?

– Mitt jobb handlar om att planera och samordna så att vår produktionsmiljö och våra system mår bra och fungerar, så att verksamheten i sin tur kan flyta på. Jag jobbar högt och lågt och väldigt brett och jag träffar många olika människor. Det finns inga skrivna blad för hur jobbet ska lösas. Det gillar jag.

Varför sökte du till Tullverket?

– Jag var först konsult och kände att jag blev en i gänget redan första dagen. Så jag sökte fast tjänst för att det finns en riktigt bra kultur här. Vi ser varandra och hejar i korridorerna. Här känner jag dessutom att jag gör nytta på riktigt. Jag bidrar till exempel till utvecklingen av EU-samarbetet och de system som får Sveriges export och import att fungera.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Det finns alltid en ny utmaning och jag uppmuntras till att hela tiden utveckla mig. I mitt jobb gäller det att hela tiden hitta de små stigarna framåt. Det betyder att jag ibland måste jag ta obekväma beslut för att leda oss vidare. Men jag har ett bra team som både består av kollegor med lång erfarenhet och yngre med nya sätt att se på världen. Tillsammans lägger vi ett pussel med många små delar.

Vad har du för tidigare erfarenheter?

– Jag har läst systemvetenskap på Umeå universitet och började min karriär som konsult och mjukvaruutvecklare. Medan utvecklaren i mig förstår kod och system, kan konsulten i mig ställa sig i beställarens, alltså verksamhetens, skor och förstå vad som behövs. Det är en bra kombination.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Språklig justering

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)