Tullverket

Kurser

Du kan välja att utbilda dig antingen på distans framför din egen dator eller hos oss i våra utbildningslokaler som finns på flera orter i landet.

Tullverket erbjuder kurser som du kan läsa antingen på plats i våra utbildningslokaler eller på distans.

Om du har frågor om våra kurser, informationsträffar eller webbseminarier som rör tullhanteringen kan du mejla dem till distans@tullverket.se

Observera att kurserna som du finner här nedan inte utbildar dig till tulltjänsteman. Frågor som gäller rekryteringar, utbildningar och behörighetskrav för tulltjänsteman hänvisas till vår hemsida, fliken "Jobba hos oss" eller till Tullverkets personalavdelning, pa-support@tullverket.se

Lär dig på din nivå

Kurser inom tullhantering erbjuds på introduktionsnivå, på grundnivå eller på fördjupad nivå. I filmen nedanför berättar vi mer om Tullverkets kursutbud och de olika nivåerna på kurserna.

Se filmen på olika sätt

  • Med undertext: Klicka på de tre vertikala punkterna i filmrutans nedre högra hörn och välj "Textning".
  • I fullskärmsläge: Klicka på hörnen som bildar en fyrkant i filmrutans nedre högra hörn.
  • Ändra ljud: Klicka på volymknappen i filmrutans nedre högra hörn.

Kurser från EU-kommissionen

EU-kommissionen har tagit fram ett antal webbkurser som baserar sig på den tullagstiftning som gäller. Flera av dessa kurser anmäler du dig till i vår lärplattform.

Läs mer om kurserna från EU-kommissionen.

Företagsanpassade kurser

Tullverket håller även företagsanpassade kurser där vi utgår från ert utbildningsbehov.

Om du är intresserad av en företagsanpassad kurs skickar du in dina önskemål till oss. Vi återkommer sedan med en offert. Tänk på att planera i god tid eftersom våra kurser är efterfrågade.

Skicka in dina önskemål till oss på sidan Företagskurs checklista.

Anmälan

Du anmäler dig till en kurs via Katalogen i vår lärplattform.

Notera att det är du som ska gå kursen som ska skapa ett eget konto och själv anmäla dig till kurserna.

För kurser som ligger på introduktionsnivå samt kurser från EU-kommissionen är din anmälan inte bindande.

För kurser på grund- och fördjupad nivå är din anmälan bindande.

Skapa ett konto

För att kunna anmäla dig till kurserna måste du först ha ett konto i vår lärplattform. Har du inget konto kan du klicka på Skapa konto när du kommer in på inloggningssidan via länken nedan.

Ditt konto raderas automatiskt efter ett års inaktivitet i lärplattformen. Det innebär att även dina studieresultat raderas.

Det går också bra att skapa konto och gå våra kurser som privatperson, ange ditt personnummer i fältet för organisationsnummer.

Skapa konto eller logga in i lärplattformen för våra kurser

Redigera konto

I kontoinställningarna i lärplattformen kan du alltid redigera ditt konto i efterhand, till exempel ändra namn och lösenord, post och e-postadress, företagets namn och organisationsnummer med mera.

Bokningsbekräftelse

För kurser som ligger på introduktionsnivå skickas ingen bokningsbekräftelse.För kurser som ligger på grund- och fördjupad nivå skickas bokningsbekräftelsen till den e-postadress som du angett under inställningar för användarkonto i lärplattformen. Får du ingen bokningsbekräftelse titta i din skräppost.

Boka om eller avboka

Om du vill du ta bort introduktionskurser samt EU-kommissionens kurser från din kurslista under ”Mitt lärande” kontakta oss på följande e-postadress: distans@tullverket.se

Om du behöver boka om måste du först avboka din nuvarande anmälan, och sedan göra en ny anmälan.

Kurserna på grund- och fördjupningsnivå kan avbokas senast 7 dagar innan kurstillfället. Det gör du genom att välja Avbryt bokning i anmälningssektionen i respektive kurs. Du kommer därefter att få avbokningsbekräftelsen via e-post.

Observera!

Lämnar du återbud senare än 14 dagar före kursstart debiterar vi dig 50 procent av kursavgiften. Lämnar du återbud mindre än en 7 dagar före kursstart debiterar vi dig hela kursavgiften.

Har du påbörjat kursen debiterar vi hela kursavgiften oavsett om du väljer att fullfölja kursen eller inte.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Default värde

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000