Tullverket

Amir, brottsutredare (tullkriminalavdelning)

Som brottsutredare på tullkriminalavdelningen bedriver Amir utredningsarbete genom att hålla förhör och sammanställa bevisning.

Foto på Amir, brottsutredare

Vad innebär ditt arbete?

Som brottsutredare på Tullverket hanterar jag allt från ringa- till synnerligen grova brott genom att hålla förhör och sammanställa bevisning enligt åklagardirektiv. Arbetet är omväxlande och kan innebära allt från att hjälpa till vid husrannsakningar till att leta efter bevisning i misstänktas mobiltelefoner. Den viktigaste pusselbiten jag bidrar till i Tullverkets uppdrag är att bedriva utredningsverksamhet med fokus på rättssäkerhet och objektivitet.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Arbetet är omväxlande och kräver nyfikenhet och en stark problemlösningsförmåga. Det bästa är definitivt när jag får hålla förhör och undersöka omständigheterna bakom en händelse. Jag är otroligt nyfiken på vad som kommer fram när man ställer vissa frågor. Hur hamnar man exempelvis i en bil fylld med vapen eller narkotika? Det som motiverar mig mest är stunderna när jag påträffar information som onekligen klargör skuldfrågan i ett ärende. Det känns betydelsefullt och bra för mig att arbeta med det jag brinner för: utreda smugglingsbrott, särskilt när det rör vapen och narkotika.

Jag tycker väldigt mycket om att jobba på Tullverket. Det är inte bara det spännande arbetet som lockar utan också de fantastiska kollegorna som gör varje dag speciell och rolig! Jag känner mig verkligen hemma här.

Vad har du för tidigare erfarenheter?

Innan jag började på Tullverket arbetade jag deltid på en bank som bedrägeriutredare i några år, samtidigt som jag studerade kriminologi på universitetet. Efter mina studier började jag arbeta på Tullverket.

Vilken arbetsdag kommer du aldrig glömma och varför?

Jag kommer aldrig glömma dagen jag fick hålla mitt första förhör. Det var i en operativ insats där Tullverket slog till mot ett transportföretag i Malmö där anställda misstänktes smuggla stora mängder alkohol som såldes vidare. Vi åkte ut tidigt på morgonen och nio personer delgavs misstanke för bland annat grov alkoholsmuggling och olovlig befattning med smuggelgods. Jag fick hålla mitt förhör i baksätet av en tjänstebil och jag kommer aldrig glömma hur spännande det var att vara en del av denna lyckade insatsen.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Ny sida

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)