Tullverket

Henrik, tullrevisor (uppbördsavdelning)

Henrik kontrollerar att företag har en korrekt tullhantering och bra tullrutiner. Han känner att han ständigt utvecklas på Tullverket och att han får möjlighet att vara involverad i besluten som fattas.

Henrik, tullrevisor

Vad innebär ditt arbete?

– Mitt jobb innebär till största delen att jag reviderar företag genom att kontrollera att de uppgifter som företaget lämnat i tulldeklarationer är korrekta och att företaget har en bra tullhantering samt lämpliga rutiner för detta. Jag kontrollerar också att företagen har följt eventuella restriktioner, villkor och kriterier i sina tillstånd.

Syftet med revisionerna är att säkerställa en korrekt uppbörd, hjälpa företagen att göra rätt och förebygga framtida fel. Kontrollerna genomförs i regel genom besök hos företaget och kontroll av företagets handlingar. Jag arbetar i ett team med andra revisorer och delar ansvaret för kontrollen med de andra i teamet.

Varför sökte du till Tullverket?

– Jag sökte till Tullverket för att jag hade hört att det var en bra arbetsgivare med många intressanta och spännande arbetsuppgifter i rollen som tullrevisor. Jag hade vid tidpunkten arbetat fem år på en närbesläktad myndighet men kände att jag behövde en ny utmaning. Jag visste ingenting om tull när jag sökte och möjligheten att få lära mig något helt nytt kändes inspirerande. En tidigare kollega som gått över till Tullverket berättade att arbetet som tullrevisor innebar mer kvalificerat juridiskt arbete än vad man först kan tro. Jag som är utbildad affärsjurist med ett intresse för rättsutredningar tyckte det kändes lockande.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Det bästa med mitt jobb är att jag hela tiden känner att jag utvecklas. På tullområdet uppstår ständigt nya frågor som behöver utredas och kompetensutveckling är något som är viktigt för mig för att jag ska trivas på arbetet. Tullverket är en relativt liten organisation vilket gör att jag känner mig mer involverad i besluten här än vad jag har känt tidigare.

Vad har du för tidigare erfarenheter?

– Jag är utbildad affärsjurist och har en masterexamen i affärsjuridik från Högskolan i Jönköping. Efter examen arbetade jag fem år som skattehandläggare på Skatteverket med dels internationell personbeskattning och dels företagskontroller och utredningar inom kontanthandelsbranschen.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Technical change

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)