Tullverket

Sofia, systemanalytiker (it-avdelningen)

Som systemanalytiker fungerar Sofia som bryggan mellan teknik och verklighet. Lyhördhet är en av de viktigaste egenskaperna för hennes jobb.

Vad innebär ditt arbete?

– Jag jobbar som systemanalytiker vilket innebär att jag för närvarande jobbar i projektform. Jag och mina kollegor jobbar i team och min roll är att samla in behov och krav från beställare ute i verksamheten. Jag försöker förstå verksamheten och deras behov, till exempel som det projektet jag jobbar i nu, där det handlar om att ta fram ett nytt system. Då behöver jag se till att verksamhetens krav kan realiseras även i tekniken.

Varför sökte du till Tullverket?

– Min pappa jobbar på it-avdelningen och pratar väldigt gott om vilken bra arbetsplats det är. Jag har tidigare arbetat som konsult och då fått höra mycket positivt om Tullverket som arbetsgivare.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Jag blir positivt överraskad varje dag på jobbet, och är konstant imponerad av hur duktiga mina kollegor är. Varje dag lär jag mig något nytt. På it-avdelningen jobbar vi mycket på att ha en god arbetskultur, och det märks tydligt på hur vi pratar och beter oss mot varandra. Det jag också uppskattar med Tullverket är att det finns möjlighet att ändra arbetsuppgifter, jag behöver inte byta arbetsgivare för det. Och så har jag roligt på jobbet!

Vad har du för tidigare erfarenheter?

– Innan jag kom till Tullverket arbetade jag som it-konsult på ett privat företag. I grunden har jag en examen i systemutveckling.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Språklig justering

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)