Tullverket

Press

Här hittar du pressmeddelanden, fakta om Tullverkets verksamhet och beslagsstatistik. Du som är journalist kan kontakta Tullverkets presstjänst för information och intervjuer.

Telefon: 0771–450 590

Presstjänsten svarar på mejl måndagar–fredagar klockan 8–18.

Mejl: press@tullverket.se

Vi som arbetar på Tullverkets presstjänst

Personporträtt på presschefen Mattias Ragert.

Mattias Ragert,
presschef

Personporträtt på pressekreterare Michaela Linderoth.

Michaela Linderoth,
pressekreterare

Personporträtt på pressekreterare Martin Höglund.

Martin Höglund,
pressekreterare

Personporträtt på presskommunikatör Erika Karlsson.

Erika Karlsson,
presskommunikatör

Pressmeddelanden

Om du vill prenumerera på Tullverkets pressmeddelanden hänvisar vi till vårt pressrum hos Via-TT. Där finns också pressbilder för nedladdning.

Registrera dig hos Via-TT.

  •  Tullverket avslöjar en förpackningscentral för narkotikaklassade läkemedel och dopningsmedel Ett stoppat paket från Polen blev startskottet på en omfattande smugglingshärva med totalt sex gripna i Göteborg. Två av personerna är ett tidigare ostraffat par som utåt sett varit etablerade med bra jobb och inkomst. I deras lägenhet hittas en förpackningscentral för tabletter, dopning och läkemedel. I dag åtalas paret för grovt narkotikabrott vid Göteborgs tingsrätt. Ytterligare fyra misstänkta åtalas för grov narkotikasmuggling.
  • Oroande ökning av minderåriga smugglare Antalet ärenden där barn och unga under 18 år misstänks för smuggling har fördubblats på tre år. 2020 inledde Tullverket 89 utredningar mot minderåriga. Förra året inleddes 175 utredningar och de yngsta som misstänktes var bara 12 - 13 år. Merparten av smugglingsbrotten begås genom beställningar på nätet. Det handlar om allt från narkotika till explosiva varor och inte minst e-cigaretter.
  • Bakom handsfacket fanns åtta pistolgrepp samt en komplett pistol Tullverket avslöjade vapensmugglare Ett belgiskt par i 40-årsåldern försökte smuggla in 15 vapen via Öresundsbron. Tullinspektörerna blev misstänksamma och när de visiterade kvinnan hittade de sex pistoler gömda i hennes underkläder. Bakom bilens instrumentpanel hittades ytterligare nio vapen. Vapenbeslaget är ett av de största som Tullverket har gjort. På måndagen åtalades paret för synnerligen grov vapensmuggling.


Tullverket på Twitter

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Teknisk ändring

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)