Tullverket

Thomas, arkitekt digital arbetsplats (it-avdelningen)

Thomas är genuint intresserad av vad människor behöver för att kunna göra sitt jobb. Han för en ständig dialog med alla inblandade för att hitta de rätta lösningarna. I kulisserna bakom en enkel och säker arbetsplats på datorer och i mobiler pågår ett spännande och komplext jobb.

Thomas, arkitekt digital arbetsplats

Thomas, arkitekt digital arbetsplats

Vad innebär ditt arbete?

– Jag jobbar strategiskt med hur vår digitala arbetsplats ska se ut för att uppfylla Tullverkets uppdrag. Rent konkret kan det handla om vilka applikationer vi ska ha på datorer och mobiler och hur vi ska ta hand om uppdateringar. Det är komplexa frågor som kräver att jag har en dialog med många kollegor för att kunna identifiera deras behov. Först då kan jag hitta de rätta, säkra och kostnadseffektiva lösningarna – och ligga steget före.

Varför sökte du till Tullverket?

Det här är en arbetsplats som känns ständigt aktuell och som har många spännande utmaningar. Jag arbetade först som konsult här i flera år och fick god insyn i olika verksamheter och uppdrag. Tullverket har flera verksamhetsområden med speciella behov och varje dag får jag nya insikter.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Jag tycker om att jobba i ett större sammanhang och vi är en viktig del. Här handlar mitt jobb inte bara om teknik, utan om hur vi använder tekniken för att brev och paket ska komma fram och om kampen mot vapen och droger på våra gator. Dessutom har Tullverket enorma elektroniska flöden med stora datavolymer, vilket är spännande.

Vad är du mest stolt över?

Vi är drivande och gör framsteg i den myndighetsöverskridande kommunikationen på mobil plattform. Det är en bit kvar eftersom alla myndigheter har olika teknik och plattformar. Men tillsammans bygger vi lösningar som underlättar det dagliga arbetet på ett säkert sätt.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Språklig justering

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)