Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker nu en utbildare/informatör

Har du erfarenhet av att prata inför stora och små grupper? Gillar du att dela med dig av din kunskap? Är du bra på att förmedla information på ett lättförståeligt sätt? Har du ett intresse av digitala verktyg? Arbetar du idag som föreläsare, föredragshållare, informatör, kommunikatör, utbildare, lärare eller motsvarande, då kan du vara den vi söker!

Lärandeenheten är en del av HR-avdelningen och ansvarar för lärande i olika format till både interna och externa målgrupper. Enheten arbetar i team där vi tillsammans använder våra styrkor och olika kompetenser på bästa sätt. Tillsammans ger vi förutsättningar för ett kontinuerligt lärande. Det ska vara lätt att göra rätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som utbildare/informatör kommer du att arbeta med olika typer av utbildningar och informationsinsatser i frågor som rör handel med varor.

Din kompetens att förmedla kunskap är något vi värderar högt, liksom att ha ett intresse för digitala verktyg. Du behöver känna dig bekväm i både det digitala och det fysiska klassrummet.

Ett av vårt viktigaste verktyg är vår lärplattform. Där lägger vi in material till alla våra utbildningar oavsett om de sker fysiskt i klassrum eller digitalt. Vi erbjuder kurser/utbildningar både fysiskt i klassrum, i webbseminarium och som självstudier.

Rollen som utbildare/informatör innebär bland annat att:

• Genomföra distansundervisning via webbseminarium.
• Vara lärarstöd vid självstudiekurser.
• Genomföra kurser fysiskt i klassrum.
• Genomföra informationsinsatser både enskilt och tillsammans med andra myndigheter.
• Utveckla kurser och andra läraktiviteter.
• Producera kursmaterial som film, text, ljud och övningar.
• Anpassa innehåll efter målgrupp och kanal.
• Hålla sig uppdaterad inom olika sakområden.
• Hålla kursmaterialet uppdaterat och rätt i sak.

Arbetet är självständigt men förutsätter nära samarbete och tät dialog med andra både lokalt på orten och på andra orter i landet. En övervägande del av arbetet sker digitalt. Du delar med dig av din kompetens och tar del av andras. Uppdragen kan vara långsiktiga men måste ibland genomföras under tidspress.

Vi söker dig som har:

• Gymnasieutbildning med grundläggande behörighet.
• För rollen lämplig erfarenhet av att hålla utbildningar, informationer, föreläsningar, workshops eller liknande.
• Erfarenhet av att ha arbetat i en roll där du drivit och tagit initiativ till olika utvecklings- och utbildningsinsatser.
• God och aktuell kunskap inom teknisk produktion av utbildningsmaterial.
• Erfarenhet av undervisning i olika format (t.ex. distans, webbseminarium, klassrum).
• Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.
• God förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift.
• Goda kunskaper inom MS Office.
• Körkort, klass B.

Det är meriterande om du har:

• Avslutad för tjänsten relevant Yrkeshögskola (YH/KY) eller minst 60 poäng/90 högskolepoäng inom pedagogik, kommunikation, samhällsvetenskap, spedition/logistik, juridik, ekonomi eller annan utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten.
• Tullverkets grundutbildning med inriktning uppbörd eller motsvarande.
• Erfarenhet av att lägga in innehåll och kommunicera via lärplattform.
• Arbetat med innehållsproduktion i olika medier (text, film).
• Erfarenhet av att arbeta distansbaserat med kollegor på flera olika placeringsorter.
• Arbetslivserfarenhet från Tullverket eller annan tullrelaterad verksamhet.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som snabbt förstår problem och uppgifter, löser problem på ett kreativt och relevant sätt, kommer med uppfinningsrika lösningar. Du tar egna initiativ, driver självständigt och tillsammans med andra olika utvecklingsaktiviteter, är tekniskt kunnig inom och fallenhet för digitala verktyg. Du tycker om att umgås med andra människor och uppskattar att jobba nära i team, uppskattar god stämning i gruppen, är hänsynsfull och samarbetsvillig. Du har ett öppet sinnelag, är flexibel och utforskande, tycker om att vara oberoende i förhållande till andra, utforskar nya lösningar istället för att använda sig av traditionella metoder.

Vidare är du uthållig och kan arbeta under press, uppvisar en hög grad av stresstålighet, och är effektiv i tidspressande situationer, är samarbetsvillig och stöttar andra. Du lägger stor vikt vid att det egna arbetet ska komma andra människor till nytta, är flexibel gällande andra önskemål och behov. Du kan kommunicera, förmedla uppdraget på ett begripligt och lättförståeligt sätt, fäster stor vikt vid att ha god kompetens och vill hålla sig uppdaterad inom ditt kompetensområde.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-1046.

Du kommer att vid anställning genomgå en grundutbildning som framförallt genomförs på din anställningsort som distansutbildning. De förekommer även närvaroträffar som kan ske på annan ort.

Provanställning tillämpas under 6 månader med krav på godkänd grundutbildning för tillsvidareanställning.

Placeringsort: Stockholm.

Tillträdesdag: Snarast enligt överenskommelse.

Resor i tjänsten förekommer.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi kommer att göra en bakgrunds kontroll.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Stefan Virhammar, tel. 08-405 04 22 och
Susanna Tiberg, tel. 0454-364 64. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson, tel. 040-661 33 21 och för Saco-S, Katarina Hernhut tel. 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 4 december 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

2022-11-21

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000