Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker gruppchef för kontrollgrupp Frakt till Kontrollavdelningen, Arlanda

Vill du ha ett omväxlande och meningsfullt arbete med spännande arbetsuppgifter där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet som gruppchef inom Tullverkets Kontrollavdelning något för dig.

Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar Sveriges gräns. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket letar efter varor som strider mot restriktioner samt även för att säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut.

Kontrollavdelningens kontrollgrupper arbetar med Tullverkets hela uppdrag och har en gemensam utbildningsgrund, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov. Kontrollavdelningens uppdrag är att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och säkra konkurrensneutralitet.

Som tulltjänsteman fattar du dagligen olika former av myndighetsbeslut. Tullverket söker nu en gruppchef till fraktgruppen, Kontrollenhet Öst, med stationeringsort Arlanda

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att leda en yttre kontrollgrupp, vars huvudsakliga arbete innebär att genomföra tullkontroller av post- kurir- och flygfraktsförsändelser. Även arbete med att genomsöka containrar, fartyg, fordon, bagage, lager och terminaler, för att hitta varor som inte är godkända att föra in eller ut ur Sverige kan förekomma. Kontroller genomförs även i syfte att säkerställa att deklarerade uppgifter är korrekta.

Som gruppchef på Kontrollavdelningen arbetar du oftast uniformerad och möter dagligen allmänheten och kunder. Vi lägger stor vikt vid att du kan behandla människor med respekt och förståelse, att du har ett gott omdöme samt är en god representant för Tullverket såväl internt som externt. Som tulltjänsteman ska du kunna arbeta i enlighet med den statliga värdegrunden och Tullverkets värdeord; helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande. Du skall även vara van att vid behov nyttja erforderliga tvångsmedel.

Som gruppchef för fraktgruppen förväntas du, internt Inom Tullverket, kunna representera Kontrollavdelningen i olika uppdrag som berör post- kurir- och flygfraktsflödet. Du förväntas även kunna representera Tullverket externt och samverka med andra myndigheter och aktörer i ovan nämnt flöde.

I arbetet kommer du utsättas för situationer som är så väl fysiskt som psykiskt krävande, exempelvis kommer du att behöva vistas i smutsiga miljöer, trånga utrymmen och även utomhus i alla typer av väderförhållanden. Du kan även komma i kontakt med djur, kemikalier och andra varor. Tjänsten innebär kontorsarbetstid, måndag till fredag.

Det övergripande ansvaret för Tullverkets chefer är att åstadkomma goda resultat i relation till uppdraget samt bedriva ett gott ledarskap. Som gruppchef har du ansvar för verksamheten, personalen, förändringsledning, kommunikation, budget samt arbetsmiljön.

Chefsansvaret på personalområdet innefattar personaladministrativa uppgifter, medarbetarsamtal, lönesättande samtal samt ledning av arbetsplatsträffar. Tullverkets verksamhet är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del av vardagen.

Vi söker dig som har:

• Tullverkets grundutbildning inom brottsbekämpning.
• God kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Erfarenhet av arbete inom kontrollavdelningens verksamhetsområde.
• Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana.

Det är meriterande om du har:

• Eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser relevant för arbete inom kontrollavdelningen.
• Ledarskapsutbildning.
• Tidigare chefserfarenhet.
• Erfarenhet av arbetsledning.

Personliga egenskaper

• Ledarskapsförmåga – Leda och styra gruppen och dess medlemmar för att nå mål på ett effektivt sätt. Integritet och mod att fatta och fullfölja beslut samt ta tag i utmaningar.
• Kommunikativ och entusiasmerande – Ska tydliggöra riktning och ramar, inkludera och lyssna in samt entusiasmera medarbetare att dra åt samma håll.
• Samarbetsförmåga – Kunna samarbeta på alla nivåer både internt och externt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Lyssnar och respekterar andras åsikter och behov. Samverkar med andra grupper för att se till helhet och verksamhetens bästa.
• Drivkraft – Kunna ta egna initiativ, samt leda och utveckla verksamheten mot uppställda mål. Ha förmåga till nytänkande, att se nya lösningar inom området och föreslå nya rutiner och/eller arbetsmetoder.
• Flexibel – Ha förmåga att kunna anpassa verksamheten och arbetet till nya krav.
• Gott omdöme – Kunna uppträda ansvarsfullt, som en god representant för Tullverket såväl internt som externt.
• Förmåga hantera stress– Ha förmåga att kunna fokusera på rätt saker, ha förmåga att även i stressiga situationer kunna fatta rätt beslut, hantera egen och andras stress.
• God förmåga att planera och strukturera arbetet.
Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-422.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Alla chefer i Tullverket är arbetsgivare, vilket innebär att du är lojal med och tar ansvar för fattade beslut och dess konsekvenser. Som chef bidrar du till att utveckla varje medarbetare och skapar förståelse, kunskap och engagemang genom öppen dialog och delaktighet.

Genomförande av chefstester kan bli aktuella under rekryteringsprocessen. För oss är det självklart med en arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald.

Anställningen är tillsvidare och inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Pål Stålfors, 08-405 01 14. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Thomas Eriksson, 08-45 66638 och för Saco-S, Lena Edehag, 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 29 maj 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

2022-05-09

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000