Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker IT-säkerhetsarkitekt

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 280 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer av tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv.

I Tullverket är det ytterst viktigt att skydda våran information, verksamhet och IT-system. För att bli ännu bättre på det behöver vi dig som har ett genuint IT-säkerhetsintresse, en stor nyfikenhet och goda ledaregenskaper. Vill du ha ett utmanande, omväxlande och meningsfullt arbete med spännande arbetsuppgifter där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Ansök nu och bli en av våra nya medarbetare!

Om tjänsten

Som IT-säkerhetsarkitekt arbetar du med planering, utveckling och samordning av IT-säkerheten inom Tullverket. Rollen har i huvudsak en strategisk och taktisk inriktning, men kräver också operativ förståelse. Inom gruppen har du stöd av IT-säkerhetsansvarig, IT-säkerhetsspecialister samt nära samarbete med Tullverkets CISO och informationssäkerhetsspecialister. Din roll innebär även kontakter inom övriga Tullverket och med externa aktörer.

Arbetet innebär bland annat att:

 • utveckla och effektivisera funktionens förmågor
 • utforma Tullverkets IT-säkerhetsarkitektur i samarbete med bland annat avdelningens övriga IT-arkitekter
 • stödja IT-avdelningen vid val av IT-säkerhetslösningar
 • införa, utveckla och förvalta krav och rutiner gällande IT-säkerhet
 • kontrollera efterlevnaden av gällande IT-säkerhetskrav
 • genomföra omvärldsanalyser och bevaka relevanta lagstiftningsförändringar.

Vi söker dig som har:

 • akademisk examen inom IT eller annan utbildning som bedöms som likvärdig av Tullverket
 • vidareutbildning inom IT-säkerhet
 • aktuell erfarenhet av arbete med IT-säkerhetsarkitektur
 • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet.

Personliga egenskaper

Som person är du driven, handlingskraftig, kommunikativ och prestigelös. Du har ett starkt intresse för att utveckla förmågor och verksamheter mot uppsatta mål. Du har ett strategiskt synsätt men hanterar också löpande operativa frågor. Du är resultatinriktad och har ett helhetsperspektiv i allt du gör. Du har lätt för att samarbeta med andra samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är också bekväm i samarbete på distans och nyttjar alla kanaler och verktyg för det.

Din förmåga att samarbeta och samverka är viktig då detta sker i olika forum inom Tullverket och IT-avdelningen.

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. För dig som strävar efter att uppnå nya mål i din kunskap och kompetens är Tullverket en självklar arbetsgivare som stöttar sina medarbetare framåt.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat flexibel arbetsplats med möjlighet till visst hemarbete, friskvårdsbidrag samt goda semester- och pensionsvillkor.

Genom att jobba på Tullverket är du med och bidrar till ett tryggt och säkert samhälle.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-12321.

Placeringsort: Luleå.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Tillträdesdag: Efter överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

Resor kan ingå i tjänsten.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Peter Riekkola, chef IT-stab, 0920-25 97 65. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson, 0920-25 96 31, och för SACO-S, Eva Rutberg, 0920-25 96 39.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 15 augusti. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av vikarierande generaltulldirektör Johan Norrman.

 

2024-06-10

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)