Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker assistent till rättsavdelningen

Tullverkets rättsavdelning är ansvarig för bl.a. rättslig styrning och rättsligt stöd inom Tullverket. I detta ingår förutom styrning och stöd till övriga avdelningar ansvar bl.a. för övergripande frågor om Tullverkets föreskrifter och andra styrdokument, remissyttranden, kontakter med Regeringskansliet lagstiftningsfrågor. Avdelningen hanterar överklaganden till förvaltningsdomstol samt ansvarar för Tullverkets huvuddiarium och arkiv.

Avdelningen är indelad i fyra enheter: enheten för tullrätt, enheten för fysisk kontroll och straffrätt, enheten för allmän förvaltningsrätt och enheten för informations- och arkivförvaltning. Avdelningen har idag drygt 50 anställda varav 17 på enheten för tullrätt. Avdelningen har anställda i Stockholm, Malmö och Göteborg. Avdelningen leds av myndighetens rättschef och varje enhet har en enhetschef. Inom avdelningen finns funktionerna dataskyddsombud samt av regeringen utsett allmänt ombud enligt tullagen.

Enheten för tullrätt är ansvarig för rättslig styrning och rättsligt stöd på området tullrätt och skatterätt. Enheten har även hand om processföringen i förvaltningsdomstol när myndighetens beslut om tull och skatt överklagas. På enheten finns även Tullverkets dataskyddsombud enligt dataskyddsförordningen placerat.

Om tjänsten

Vi söker en medarbetare till en tjänst som assistent på rättsavdelningen. I tjänsten ingår blandade assistentuppgifter, såsom:

 • stöd i ärendehanteringen, bl.a. hantering av akter, expediering av yttranden och beslut, kontakter med domstol, framtagande av statistik m.m. I uppgiften ligger att arbeta fram en ordning för stöd till processförarna i administrativa göromål såsom akthantering, kommunikation m.m.
 • hantering av avdelningens funktionsbrevlåda
 • bokning av möten och konferenser
 • resebokningar
 • stötta med fakturahantering vid behov
 • övrigt stöd till enhetschefen och övriga chefer på avdelningen.

Vi söker dig som har:

 • erfarenhet av arbetsuppgifter som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten, tex. arbete som assistent i juridisk verksamhet eller domstolshandläggare
 • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • mycket goda kunskaper inom MS Officepaketet.

Det är meriterande om du har:

 • högskoleutbildning
 • utbildning med inriktning paralegal
 • erfarenhet av arbete vid myndighet och/eller domstol
 • erfarenhet av arbete med ärendehantering
 • erfarenhet av arbete med diarium
 • goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du engagerad i ditt arbete. Du är van vid att arbeta självständigt men har bra omdöme när något behöver stämmas av med kollegor eller chefer. Du tar egna initiativ inom ramen för ditt ansvarsområde. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt förändra synsätt och tillvägagångssätt. Du är kommunikativ i ditt samarbete med andra. Vidare är du noggrann, kvalitetsmedveten och systematisk. Du är också stresstålig. Du planerar ditt arbete i den mån detta är möjligt. Du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och du är bra på att hålla flera bollar i luften samtidigt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-07459.

Placeringsort: Stockholm.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, enhetschef Maria Lindeberg, tel. 08-405 02 85. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mari Höglund, tel. 08-456 58 30, tel. och för Saco-S, Lena Edehag tel. 08-456 58 68.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 14 april. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av tf. generaltulldirektör Johan Norrman.

 

2024-03-25

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)