Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker underrättelseledare

Vill du arbeta i en myndighet som gör skillnad i samhället och ha meningsfulla, intressanta och spännande arbetsuppgifter inom en brottsbekämpande underrättelseverksamhet? I så fall är Tullverket något för dig.

Tullverkets operativa verksamhet delas in i fyra avdelningar: kontroll, uppbörd, underrättelse och tullkriminal.

Underrättelseavdelningen bedriver underrättelseverksamhet med leveranser till alla delar av Tullverket. Avdelningen hanterar underrättelse- och riskanalys och arbetar med underrättelseverksamhet inom alla delar av Tullverkets uppdrag, vad gäller såväl illegala och farliga varor som uppbörd. Arbetet syftar till att förebygga, upptäcka och förhindra brottslig verksamhet.

Avdelningen delas in i fyra enheter med geografiskt ansvar: Syd, Väst, Öst och Nord och består också av Tullverkets selekteringscenter samt enheten för strategisk analys och nationell desk.

Tullverket har fått utökade befogenheter. Arbetet med preventiva tvångsmedel har implementerats och vi söker nu en underrättelseledare till Göteborg.

Underrättelseledaren ska arbeta med ett nationellt perspektiv i enlighet med Tullverkets prioriterade inriktningar.

Underrättelseledaren rapporterar till Enhetschef, Underrättelseenhet Väst.

Om tjänsten

Som underrättelseledare har du bland annat ansvaret för att:

 • Leda och prioritera operativa underrättelseärenden inom det geografiska området utifrån nationella avvägningar och i samverkan med enhetens ledningsgrupp.
 • Inrikta och prioritera inhämtning.
 • Föredra ärenden för tullkriminalen.
 • Leda nationell och internationell operativ samverkan.

I det dagliga arbetet är internt samarbete på avdelningen såväl som samarbete med andra operativa delar i Tullverket en naturlig del och att stötta varandra i det löpande underrättelsearbetet är en självklarhet. Underrättelsearbetet bedrivs både regionalt och nationellt vilket innebär samarbete och ibland närvaro på övriga huvudorter.

Nationell och internationell samverkan med andra myndigheter och framförallt brottsbekämpande myndigheter är också ett naturligt inslag i den dagliga verksamheten. Det förekommer även en del resor både nationellt och internationellt. Underrättelseverksamheten är dynamisk och ibland oförutsägbar, vilket innebär att det ibland behöver göras tuffa och snabba prioriteringar som ställer höga krav på god omställningsförmåga och flexibilitet i ärenden och arbetsuppgifter.

Du kommer att ha ansvar för underrättelseärenden som bedrivs med olika typer av inhämtning och agera beslutsfattare i dessa. Ärendena som hanteras rör grov smuggling och gränsöverskridande brottslighet som Tullverket har att agera emot.

Vi söker dig som har:

 • Grundläggande utbildning inom Tullverkets brottsbekämpning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Erfarenhet av att leda operativt arbete i förundersökningar eller underrättelseärenden.
 • God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Goda kunskaper i Officepaketet.
 • Svenskt körkort, klass B för personbil, automatväxel ok samt god körvana.
 • Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

 • Underrättelsekurs grund, T-OIAT eller annan underrättelseutbildning.
 • Erfarenhet av nationellt och internationellt operativt samarbete.
 • Erfarenhet av att leda operativa ärenden med hemliga tvångsmedel.
 • Erfarenhet av arbete med förundersökningar rörande grov organiserad brottslighet som ingår i Tullverkets brottskatalog.

Personliga egenskaper

 • Du ska ha ett gott omdöme, samt kunna uppträda som en god representant för Tullverket såväl internt som externt.
 • Du är drivande och målinriktad och kan ta egna initiativ och har förmågan att arbeta självständigt, samt leda och utveckla verksamheten mot uppställda mål.
 • Du är stresstålig och handlingskraftig och har en förmåga att kunna fokusera på rätt saker, samt har förmågan att även i stressiga situationer kunna fatta rätt beslut.
 • Du är lösningsfokuserad och ser möjliga lösningar när problem dyker upp och är öppen för nya metoder som krävs i verksamheten.
 • Du ska ha ledarskapsförmågan att leda och motivera de operativa resurserna i det som krävs för att effektivt nå gemensamma mål, samt skapa engagemang och delaktighet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-07043.

Placeringsort: Göteborg.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Tjänsten innebär beredskapstjänstgöring.

Tjänsten innebär såväl in- och utrikes resor.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Gill Eriksson tel. 031-633867. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Tommy Göthlin 031–63 36 95 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk 031–63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 14 april. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

2024-03-25

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)