Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker chef till klientservice

Vi söker en ledare med tekniskt intresse som vill leda oss och Tullverket framåt inom områdena arbetsplats, mötesteknik och telefoni. Du kommer att ansvara för utveckling och förvaltning av en moderniserad digital arbetsplats och ett fint gäng om drygt 20 personer.

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 260 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer av tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv.

Är du en ledare som brinner för framtidens arbetssätt och har en förmåga att engagera människor, då ska du söka denna chefstjänst som Tullverket erbjuder!

Om tjänsten
Du kommer att ansvara för Tullverkets digitala arbetsplats och den personal som arbetar i området. Tullverkets digitala arbetsplats ska erbjuda en hög grad av mobilitet, där personal i fält har lika goda kommunikationsmöjligheter som kontorspersonal och i större utsträckning kan samarbeta digitalt. Myndighetssamverkan och andra former av externt samarbete ställer också krav på att parternas tekniska lösningar kan kommunicera på ett tryggt sätt. 

Vårt fokus de närmsta åren kommer därför att vara att öka vår mobila förmåga, erbjuda digitala lösningar för att kunna kommunicera internt och externt på ett säkert sätt och att tillhandahålla rätt och säker it-utrustning till Tullverkets olika verksamhetsgrenar. Då den digitala arbetsplatsen används av alla på Tullverket så är detta ett roligt och komplext uppdrag med många områden att ta hänsyn till, med en balans mellan kostnad och funktionalitet samt med hänsyn tagen till säkerhet och juridik.

I rollen ingår ansvar för avtal och upphandling samt styrgruppsarbete inom verksamhetsområdet.Du kommer arbeta i nära samarbete med förvaltningsledare, infrastrukturarkitekter och medarbetare. Samarbeten och dialog med Tullverkets övriga verksamhet, strateger, andra chefer/ledare är en självklar del av ditt arbete.

Medarbetarna är ett fint och självgående gäng om ca 20 personer och finns på orterna Luleå, Sundsvall, Stockholm, Göteborg och Malmö. I ditt ansvar ingår att säkerställa en bra informationsspridning, genomföra arbetsplatsträffar, utvecklings-, planerings- och lönesamtal samt coachning av personal.

Du kommer att delta i ledningsgruppsarbete, där du aktivt bidrar till utveckling av IT-avdelningens arbetssätt och organisation. Som chef, men framförallt ledare, i Tullverket är det viktigt att du är professionell med ett tydligt ledarskap och ett bra medarbetarskap. Dina ledaregenskaper kommer att värderas högt.

Din förmåga att samarbeta och samverka är väldigt viktig då detta sker i olika forum inom Tullverket och IT-avdelningen.

Vi söker dig som har:
• akademisk utbildning inom IT, motsvarande utbildning eller upparbetad arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• minst 2 års erfarenhet som chef eller ledare inom It området, förvärvad under de senaste 5 åren
• förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska
• svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:
• leda förändrings- och utvecklingsarbete
• personalansvar (exempelvis lönesättning, medarbetarsamtal, rekrytering etc)
• arbete i ledningsgrupp
• ekonomi och budgetarbete
• agila arbetssätt
• arbete i offentlig verksamhet och/eller större företag
• statliga inköps- och upphandlingsprocessen

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett starkt intresse för att leda, samordna och utveckla människor. Din ledarstil är tydlig, utvecklande och coachande. Att kommunicera på ett klart och tydligt sätt är naturligt för dig, i såväl tal som skrift. Du är ödmjuk inför problemställningar samtidigt som du är drivande och har god förmåga att planera och följa upp. Du har förmågan att sätta människan i centrum och skapar därmed förtroende och engagemang bland medarbetare och chefer. Vidare är du initiativrik, flexibel, och arbetar med ständiga förbättringar för att nå resultat.

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig
Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. För dig som strävar efter att uppnå nya mål i din kunskap och kompetens är Tullverket en självklar arbetsgivare som stöttar sina medarbetare framåt.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat flexibel arbetsplats med möjlighet till visst hemarbete, friskvårdsbidrag samt goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt
Referensnummer: TV-2024-02411

Placeringsort: Luleå

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Tillträdesdag: Efter överenskommelse

Individuell lönesättning tillämpas

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Fredrik Lundström, Avdelningschef IT-avdelningen, 0920-25 96 75.
För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.
Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson, 0920-25 96 31, och för SACO-S, Eva Rutberg, 0920-25 96 39.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 2024-02-26. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

2024-01-29

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)