Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker gruppchef till kontrollavdelningen, Arendal

Vill du ha en ansvarsfull roll i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag och som bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då kan tjänsten som gruppchef inom kontrollavdelningen vara något för dig!

Kontrollavdelningens operativa arbete bedrivs i flexibla grupper. Grupperna arbetar med Tullverkets hela uppdrag och har en gemensam utbildningsgrund, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov. Vi söker nu en gruppchef till en av de inre kontrollgrupperna på Arendal.

Om tjänsten
Som gruppchef är du ansvarig för verksamheten på orten och fattar dagligen olika former av myndighetsbeslut. Du samverkar med övriga gruppchefer inom kontrollavdelningen för att leda och styra det operativa arbetet för klareringsgruppen. Du har personal-, budget samt arbetsmiljöansvar för medarbetarna på orten. Chefsansvaret på personalområdet innefattar personaladministrativa uppgifter, medarbetarsamtal, lönesättande samtal samt ledning av arbetsplatsträffar. Du har även verksamhets-, förändringslednings-, kommunikationsansvar för de arbetsuppgifter som förekommer på Kontrollavdelningen.

Du rapporterar löpande till ansvarig enhetschef/biträdande enhetschef som också är din närmaste chef.

Du kommer att arbeta med att leda en klareringsgrupp som klarerar och genomför kontroller av varor i gods- och resandeflödet till och från Sverige. Arbetet kommer även att innebära ledning av expeditionsarbete och också administrativt arbete, där bland annat kontroll av tulldeklarationer för gods som omfattas av tullbestämmelserna genomförs. Det kan exempelvis vara kontroller avseende restriktioner som finns av handelspolitiska skäl, hänsyn till miljö, hälsa eller säkerhet eller för att förhindra spridning av djur- och växtsjukdomar. Exempel på sådana varor är narkotika, läkemedel, vapen, djur och miljöavfall. Samverkan sker i hög grad även med de yttre kontrollgrupperna.

Som gruppchef i kontrollavdelningen kan du behöva arbeta uniformerad och möta allmänheten och kunder. Vi lägger stor vikt vid att du kan behandla människor med respekt och förståelse, att du har ett gott omdöme samt är en god representant för Tullverket såväl internt som externt. Som gruppchef ska du kunna arbeta i enlighet med den statliga värdegrunden och Tullverkets värdeord.

Du måste ha förmågan att klara av situationer som är såväl fysiskt som psykiskt krävande, då det exempelvis kan förekomma att du behöver vistas i smutsiga miljöer, trånga utrymmen och även utomhus i alla typer av väderförhållanden. Du kan även komma i kontakt med djur, olika kemikalier och andra varor.
Arbetet sker i grupp vilket förutsätter att du har god social kompetens och mycket god samarbetsförmåga.

Tullverkets verksamhet är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del av vardagen. Att vara chef på kontrollavdelningen ställer stora krav på flexibilitet och lyhördhet. Jobbet kan tidvis innebära en hög arbetsbelastning samtidigt som det också är ett givande arbete som ger stora möjligheter till personlig utveckling och ett stort nätverk.

Vi söker dig som har:
• Tullverkets grundutbildning.
• God kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana.

Det är meriterande om du har:
• Eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser är relevant för arbete inom kontrollavdelningen.
• Ledarskapsutbildning
• Erfarenhet av arbete inom kontrollavdelningens verksamhetsområde.
• Erfarenhet av arbetsledning.
• Tidigare chefserfarenhet.

Personliga egenskaper
• Ledarskapsförmåga – Leda och styra gruppen och dess medlemmar för att nå mål på ett effektivt sätt. Integritet och mod att fatta och fullfölja beslut samt ta tag i utmaningar.
•Kommunikativ och entusiasmerande – Ska tydliggöra riktning och ramar, inkludera och lyssna in samt entusiasmera medarbetare att dra åt samma håll.
• Samarbetsförmåga – Kunna samarbeta på alla nivåer både internt och externt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Lyssnar och respekterar andras åsikter och behov. Samverkar med andra grupper för att se till helhet och verksamhetens bästa.
• Drivkraft – Kunna ta egna initiativ, samt leda och utveckla verksamheten mot uppställda mål. Ha förmåga till nytänkande, att se nya lösningar inom området och föreslå nya rutiner och/eller arbetsmetoder.
• Flexibel – Ha förmåga att kunna anpassa verksamheten och arbetet till nya krav.
• Gott omdöme – Kunna uppträda ansvarsfullt, som en god representant för Tullverket såväl internt som externt.
• Förmåga hantera stress– Ha förmåga att kunna fokusera på rätt saker, ha förmåga att även i stressiga situationer kunna fatta rätt beslut, hantera egen och andras stress.
• God förmåga att planera och strukturera arbetet.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll och enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Alla chefer i Tullverket är arbetsgivare, vilket innebär att du är lojal med och tar ansvar för fattade beslut och dess konsekvenser. Som chef bidrar du till att utveckla varje medarbetare och skapar förståelse, kunskap och engagemang genom öppen dialog och delaktighet.

Genomförande av chefstester kan bli aktuella under rekryteringsprocessen.

Anställningen är tillsvidare och inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Referensnummer: TV-2023-16778

Placeringsort: Arendal

För mer information och ansökan
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Tony Magnusson 031-63 38 02 och David Elmtorp Johansson 031-63 37 29. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Tommy Göthlin 031-63 36 95 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk 031-63 37 06.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 28 november. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

2023-11-07

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)