Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker utbildningsspecialist

Har du erfarenhet av att driva, samordna och utveckla lärande- och utbildningsinsatser? Drivs du av lärande i olika miljöer och har en pedagogisk fallenhet kanske du är rätt för denna tjänst. Lärandeenheten söker nu en utbildningsspecialist som ingår i enhetens utvecklingsteam.

Här får du möjlighet att arbeta i ett utvecklingsteam som drivs av att skapa förutsättningar för ett lärande både i vardagen och i traditionell utbildningsmiljö.

Lärandeenheten är en del av HR-avdelningen och ansvarar för lärande i olika format till både interna och externa målgrupper. Enheten arbetar i team där vi tillsammans använder våra styrkor och olika kompetenser på bästa sätt. Tillsammans ger vi förutsättningar för ett kontinuerligt lärande. Det ska vara lätt att göra rätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I den här rollen ska du driva och leda kompetensutvecklingsinsatser i samverkan med ämnesexperter och lärare. Du bidrar med din pedagogiska erfarenhet genom att anpassa insatserna efter beställarens behov och skapa det mest effektiva sättet för lärande. Du säkerställer att innehåll och insatser är målgruppsanpassade, kopplat till det resultat som man vill nå. Att vara ett stöd i att skapa och underhålla utbildningsmaterial är också en del i din roll.

Arbetet är självständigt men förutsätter nära samarbete och tät dialog med andra både lokalt på orten och på andra orter i landet. En övervägande del av arbetet sker digitalt. Du delar med dig av din kompetens och tar del av andras. Uppdragen kan vara långsiktiga men måste ibland genomföras under tidspress.

Vi tror att du idag gillar att arbeta konsultativt, processledande snarare än att själv undervisa. Du trivs med att arbeta i team där merparten av kontakterna sker på distans.

Vi söker dig som har:

• Eftergymnasial utbildning inom pedagogik, kommunikation eller annan utbildning som vi för tjänsten bedömer som likvärdig.
• Erfarenhet av att i närtid arbetat i processledande/samordnande och ledande funktion inom kompetensutveckling/utbildning.
• Erfarenhet av olika pedagogiska metoder som stöder lärprocessen.
• Erfarenhet av kursutveckling eller utveckling av andra lärandeaktiviteter.
• Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.
• God förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift.
• Goda kunskaper inom MS Office.
• Körkort, klass B.

Det är meriterande om du har:

• Projektledarutbildning.
• Goda kunskaper och erfarenhet av LMS.
• Erfarenhet av innehållsproduktion i olika medier (text, film).
• Erfarenhet av webbseminarieverktyg.
• Arbete inom Tullverket.
• Arbetat med distansutbildning.
• Erfarenhet av processledande/samordnande funktion på distans.
• Erfarenhet av implementering av lärande i vardagen.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som snabbt förstår problem och uppgifter, löser problem på ett kreativt och relevant sätt, kommer med uppfinningsrika lösningar. Du tycker om att umgås med andra människor och uppskattar att jobba nära i team, uppskattar god stämning i gruppen, är hänsynsfull och samarbetsvillig. Du har ett öppet sinnelag, är flexibel och utforskande, tycker om att vara oberoende i förhållande till andra, utforskar nya lösningar istället för att använda sig av traditionella metoder.

Vidare är du uthållig och kan arbeta under press, uppvisar en hög grad av stresstålighet, och är effektiv i tidspressande situationer, är samarbetsvillig och stöttar andra. Du lägger stor vikt vid att det egna arbetet ska komma andra människor till nytta, är flexibel gällande andra önskemål och behov. Du kan kommunicera, förmedla uppdraget på ett begripligt och lättförståeligt sätt, fäster stor vikt vid att ha god kompetens och vill hålla sig uppdaterad inom ditt kompetensområde.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-1045.

Placeringsort: Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Tillträdesdag: Snarast enligt överenskommelse.

Provanställning 6 mån tillämpas.

Resor i tjänsten förekommer.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.
Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi kommer att göra en bakgrunds kontroll.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Stefan Virhammar, tel. 08-405 04 22 och
Susanna Tiberg, tel. 0454-364 64. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson, tel. 040-661 33 21 och för Saco-S, Katarina Hernhut tel. 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 4 december 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

2022-11-21

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000