Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker operativ gruppchef

Underrättelseavdelningen hanterar underrättelse- och riskanalys och ska ha förmåga att arbeta med underrättelseverksamhet inom alla delar av Tullverkets uppdrag, alltså såväl restriktioner som uppbörd. Avdelningen delas in i fyra enheter med geografiskt ansvar: Syd, Väst, Öst och Nord och består också av Tullverkets selekteringscenter (TSC) samt enheten för strategisk analys och nationell desk (SAND).

Verksamheten har som mål att skapa underlag för att fastställa korrekta tullavgifter, mervärdesskatt, andra skatter och avgifter och att säkerställa att bestämmelser om in- och utförselrestriktioner följs. Endast godkända varor skall passera vår gräns.

Vi söker nu en gruppchef till underrättelseenheten i nord med stationering i Sundsvall eller Umeå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som gruppchef för operativ underrättelse på enheten i Nord ska du leda och fördela det dagliga arbetet som gruppen ansvarar för. Tillsammans med en annan gruppchef och enhetschef ansvarar du för att enhetens samverkan med övriga Tullverket. Det ingår också att upprätthålla god samverkan med andra myndigheter och organisationer, nationellt och internationellt inom ansvarsområdet. Som gruppchef ansvarar du även för att arbetet på gruppen bedrivs i linje med Tullverkets värdegrund det vill säga utifrån helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.

Som gruppchef förväntas du stödja dina medarbetares utveckling genom bl.a. medarbetarsamtal och lönesamtal samt arbeta med lärande och erfarenhetsutbyte, som en del i ett kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete. I chefsuppdraget ingår även utveckla rutiner, metoder och processer enligt fattade beslut. Som gruppchef ansvarar du också för ledning arbetsplatsträffar samt ansvarar för arbetsmiljöarbetet som följer av särskild delegering.

Som gruppchef krävs att du företräder uppdragsgivaren, är arbetsgivare och verkställer fattade beslut. Ditt chefsuppdrag utövas genom ledarskapet som handlar om att styra verksamheter och leda människor. Det grundläggande uppdraget för myndighetens chefer är att utöva ett gott ledarskap och därigenom åstadkomma goda resultat genom sina medarbetare, i linje med uppdraget och utifrån tillgängliga resurser. För Tullverkets chefer och dess ledarskap är tre centrala utgångspunkter formulerade; uppdraget, samverkan och prioritering. Som chef förväntas du vara en god förebild med gott omdöme.

Vi söker dig som har:

• Grundläggande utbildning inom Tullverkets brottsbekämpning/underrättelse eller motsvarande utbildning/erfarenhet erhållen vid statlig myndighet eller annan verksamhet
• Erfarenhet från arbete i brottsbekämpande verksamhet eller jämförbar verksamhet
• Chefs-/ledarerfarenhet
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som engelska
• Goda kunskaper inom Officepaketet
• Svenskt körkort, klass B för personbil

Det är meriterande om du har:

• Akademisk eller eftergymnasial utbildning inom för tjänsten relevanta områden, t ex ekonomi, beteendevetenskap, samhällsvetenskap, kriminologi eller juridik.
• Chefs-/ledarskapsutbildning
• Erfarenhet av arbets- och/eller projektledning
• Erfarenhet av analys- och underrättelsearbete
• God kännedom och kunskap om område Nord ur ett verksamhetsperspektiv
• Erfarenhet av att arbeta i ledningsgrupp eller motsvarande

Personliga egenskaper

Vision och strategi - utvecklar en ambitiös, men realistisk vision och överför den till en fungerande strategi
Resultatorientering - fokuserar på resultatet, ser potentiella risker och följer upp de ekonomiska följderna av egna aktiviteter
Personalledning – ger teamet en tydlig riktningskänsla; motiverar och samordnar andra så att de behåller fokus på målen
Personalutveckling – utvecklar andra genom delegering, överlåtande av ansvar samt coachning; främjar andras yrkesmässiga och personliga utveckling
Konstruktivt teamarbete – samarbetar effektivt med andra; delar med sig av kunskaper, erfarenheter och information; stödjer andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål
Effektiv kommunikation – kommunicerar klart, tydligt och strukturerat; talar med auktoritet och övertygelse; genomför effektiva presentationer

Som chef är det viktigt att du har förmåga att utveckla verksamheten, driva förändringsarbete och leda i förändring. Du är trygg i ditt ledarskap och har förmåga att utveckla både människor och verksamhet genom ett coachande och kommunikativt ledarskap. Vidare har du förmåga att entusiasmera och skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Din kommunikation är tydlig och du är mål- och resultatorienterad. Du samarbetar effektivt med andra; delar med sig av kunskaper, erfarenheter och information. Du har en god strategisk förmåga och en ekonomisk medvetenhet. För att lyckas i rollen är det viktigt att ta initiativ och få saker att hända samt att vara handlingskraftig och att fatta beslut. En självklarhet är att arbeta enligt Tullverkets värdegrund; ansvarstagande nytänkande och helhetssyn.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-1031

Placeringsort: Sundsvall eller Umeå.

Tjänsteresor kan ingå både nationellt och internationellt.

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket tillämpar 6 månaders provanställning och inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Peter Heldestad, tel. 090-18 55 14. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Erland Solander, tel. 060-67 25 02 och för Saco-S, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 5 december 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

2022-11-14

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000