Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker gruppchef efterkontroll enhet Öst

Uppbördavdelningen har ett brett uppdrag inom tre verksamhetsområden; tillstånd, efterkontroll och uppbördsbevakning. Uppbördsavdelningens operativa arbete bedrivs inom fyra enheter med flexibla grupper som arbetar med hela Tullverkets uppdrag, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov. Nu söker vi en person som vill kliva in i rollen som gruppchef för en grupp inom verksamhetsområde efterkontroll. Kanske är du chef redan i dag och vill prova ett nytt område eller så är du nyfiken på att prova rollen som gruppchef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som gruppchef är du ansvarig för verksamheten inom gruppen. Du fattar löpande olika former av myndighetsbeslut. Du samverkar med övriga chefer på uppbördsavdelningen för att leda och styra det operativa arbetet. Du har personal-, budget samt arbetsmiljöansvar för medarbetarna inom din grupp. Chefsansvaret innefattar personaladministrativa uppgifter, utvecklingssamtal för personalen, lönesättande samtal samt ledning av arbetsplatsträffar. Du har även verksamhets-, förändringslednings-, kommunikationsansvar för de arbetsuppgifter som förekommer på uppbördsavdelningen. I rollen som gruppchef ingår också ett ansvar som platsansvarig för kontoret i Norrköping vilket innebär att ha samordningsansvaret för den fysiska arbetsmiljön på orten och bl.a. ha kontakt med fastighetsägaren och leverantörer, och att informera medarbetarna om saker som berör arbetsplatsen.

Tullverkets verksamhet är komplex och i ständig utveckling. Förbättringsarbete är en del av vardagen. Att vara chef på uppbördsavdelningen ställer stora krav på flexibilitet och lyhördhet.

Det innebär att

• Du leder och utvecklar den operativa verksamheten för att nå uppsatta mål och förväntat resultat i enhetlighet med beslutade processer och strategiska inriktningar (Verksamhetsansvar).
• Du säkerställer att medarbetare behandlas på ett hållbart och rättssäkert sätt från rekrytering till avslutad anställning (Personalansvar).
• Du analyserar behov, bedriver verksamheten inom tilldelade budgetramar och säkerställer att resurserna används på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Du tar fram underlag till budget och prognoser (Budgetansvar).
• Du skapar förutsättningar för medarbetare att ställa om till förändrade arbetssätt så att förändringen ger avsedd effekt (Förändringsledningsansvar).
• Du informerar, förankrar och för dialog för att öka kunskap, acceptans och engagemang för prioriterade frågor. Ansvaret sträcker sig nedåt till den egna verksamheten, uppåt till närmsta chef och i sidled till andra verksamheter (Kommunikationsansvar).

Du rapporterar löpande till ansvarig enhetschef för uppbördsenhet Öst som också är din närmaste chef.

Vi söker dig som har:

• Grundläggande utbildning och erfarenhet av arbete inom Tullverkets fiskala verksamhet och/eller chefserfarenhet med personalansvar.
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.
• Goda kunskaper inom Officepaketet.

Det är meriterande om du har:

• Akademisk utbildning inom för tjänsten relevanta områden, t ex juridik, ekonomi, logistik.
• Chef- och/eller ledarskapsutbildning.
• Erfarenhet av arbets- och/eller projektledning.
• Chefserfarenhet.
• Kännedom om Tullverkets fiskala verksamhet.
• Erfarenhet från annan statlig myndighet.
• Vana av förändring-/förbättringsarbete.

Personliga egenskaper

Arbetet kräver att du har förmåga att se helheten i verksamheten och att du självständigt och tillsammans med andra löser problem. För att lyckas i rollen är det viktigt att ta initiativ och få saker att hända samt att vara handlingskraftig, prioritera och att fatta beslut. Du har en god kommunikativ förmåga för att tydliggöra riktningar och ramar samtidigt som du skapar mening och samförstånd genom inkluderande, inlyssnande och engagerande dialog. Du har förmåga att utveckla både människor och verksamhet genom ett coachande och kommunikativt ledarskap. Du samarbetar effektivt med andra både inom och utanför avdelningen.

Som person har du en hög personlig integritet, god självinsikt samt är lugn och trygg i dig själv. Du är nyfiken och utmanar både dig själv och andra att tänka nytt och göra annorlunda i syfte att stimulera både lärande och innovation.
Du har en positiv människosyn och tror på att resultat nås genom att samarbeta, motivera och engagera dina medarbetare och kollegor genom ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap. En självklarhet är att arbeta enligt Tullverkets värdegrund; ansvarstagande, nytänkande och helhetssyn.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-438.

Placeringsort: Norrköping.

Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsteresor kan ingå både nationellt och internationellt.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi genomför även en bakgrundskontroll. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Genomförande av chefstester kan bli aktuella under rekryteringsprocessen.

För oss är det självklart med en arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Cecilia Edström, tel. 08-456 52 22. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Lana Buco, tel. 011-15 85 44 och för Saco-S, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 2 juni 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

2022-05-13

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000