Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker verksamhetsutvecklare till uppbördsavdelningen

Tullverket är inne i ett omfattande och spännande utvecklingsarbete som innebär förändrade arbetsmetoder, elektroniska lösningar, automatiserade samt standardiserade processer och arbetsmetoder. Vill du vara med och bidra till att förbättra vårt arbetssätt så att vi blir än mer effektiva i det vi gör? Både att vi gör rätt saker och att vi gör dem på rätt sätt. Då kan detta vara något för dig!

Tullverket söker nu erfaren och engagerad verksamhetsutvecklare med driv, som kan utgöra ett stöd i förändringsarbetet och arbetet med Tullverkets processtyrning.

Du kommer organisatoriskt att tillhöra uppbördsenhet öst, enhetens ledningsstöd, och vara placerad i Stockholm. I ditt arbete kommer du att stötta hela uppbördsavdelningen och Tullverket.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer i första hand att arbeta som verksamhetsutvecklare med inriktning på processutveckling och förbättringsarbete, men du kommer också kunna leda uppdrag. Du kommer att vara en del av vår enhet inom uppbördsavdelningen men rollen är bred och innebär att du kommer att arbeta inom alla Tullverkets verksamhetsområden.

Som verksamhetsutvecklare kommer du att:

• delta i utvecklingsprojekt för att ta fram verksamhetens behov och krav
• arbeta med olika verksamhetsutvecklingsmetoder och verktyg
• delta i, planera, organisera, prioritera och följa upp arbeten
• analysera och omsätta verksamhetsbehov och krav till lösningar eller förbättringar.

Vi söker dig som har:

• Eftergymnasial utbildning inom t ex samhällsvetenskap, pedagogik eller juridik, eller annat som arbetsgivaren bedömer relevant.
• dokumenterad utbildning eller kurs med inriktning mot verksamhetsutveckling där fokus har varit på processutveckling och förbättringsarbete
• minst tre års aktuell, dokumenterad erfarenhet av arbete som verksamhetsutvecklare
• dokumenterad, aktuell erfarenhet av verksamhetsmodellering (process- eller begreppsmodellering)
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska
• goda kunskaper i Officepaketet
• svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

• relevant utbildning i verksamhetsmodellering
• relevant utbildning i förändringsledning
• mötesteknik och facilitering, samt presentationsteknik
• uppdragsledning
• arbete enligt konceptet ständiga förbättringar
• kravarbete (behovsanalys).

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god förmåga att engagera och leda andra människor mot mål och kommunicerar på ett klart och tydligt sätt. Som person är du en social, kreativ lagspelare som drivs av att lösa kundens behov med ödmjukhet som viktigt personlighetsdrag, utan att du gör avkall på din profession. Prestigelöshet är en viktig egenskap och du bör tycka om att arbeta i och med grupper. Därför är det viktigt att du är trygg i dig själv, van att leverera och har en förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv samtidigt som detaljer är viktiga.

Tullverkets värdegrund ska ligga som grund i ditt arbete genom helhetssyn, ansvarstagande
och nytänkande.

Vi erbjuder ett spännande och stimulerande arbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-434.

Placeringsort: Stockholm.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning då befattningen är placerad i säkerhetsklass. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Provanställning 6 månader tillämpas.

För oss är det självklart med en arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Teresa Anemyr, tel. 08-456 54 09. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Svjetlana Buco, tel. 011-15 85 44 och för Saco-S, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 31 maj 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

2022-05-11

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000