Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker tullinspektör/hundförare

Vill du ha ett omväxlande och meningsfullt arbete med spännande arbetsuppgifter där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Kontrollavdelning något för dig.

Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar gränsen. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket dels letar efter varor som strider mot restriktioner samt säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut. Även kontroller inne i landet utförs efter det att varan passerat gränsen. Kontrollavdelningen arbetar med i hela kedjan från underrättelse, kontroll, gripande och utredning.

Kontrollavdelningens operativa arbete bedrivs i grupper. Grupperna arbetar med Tullverkets hela uppdrag och har en gemensam utbildningsgrund, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov.

Tullverket söker nu tullinspektörer/hundförare till kontrollavdelningen inom kontrollenhet syd, väst och öst med placering Helsingborg, Malmö eller Trelleborg, Hån, Stockholm eller Arlanda.

Om tjänsten
Som tullinspektör/hundförare arbetar du i en kontrollgrupp och tilldelas en tjänstehund av Tullverkets hundenhet. Tillsammans med din tjänstehund genomgår du en grundutbildning för att ni ska bli ett certifierat hundekipage. Årliga obligatoriska utbildningar ska därefter genomföras. Samtliga utbildningar är förlagda till hundenhetens utbildningsplats i Rosersberg. Grundutbildningen är planerad att starta januari 2025.

Hundekipaget ingår i en kontrollgrupp och arbetar därmed skiftarbete i enlighet med gruppens planering. Tillfällig tjänstgöring i andra kontrollgrupper eller verksamheter inom Tullverket förekommer. Hundekipaget har till uppgift att tillföra specialkompetens i kontrollverksamheten genom att selektera kontrollobjekt och detektera varor samt substanser som hundekipaget är utbildat på.

Tullverket äger tjänstehunden medan hundföraren är fodervärd, detta innebär att hundföraren har ansvar för tjänstehunden avseende skötsel och träning både på och utanför tjänstgöringstid. I hundförarens ansvar ingår att utföra arbetsuppgifter och hantera tjänstehunden i enlighet med Tullverkets föreskrifter. Arbetet som hundförare för narkotika/vapen sökhund innebär också att ansvara för övningsnarkotika och andra förekommande preparat samt vid vissa tillfällen få uppdrag som handledare åt nya hundekipage.

För arbetet krävs även att du är mål- och resultatinriktad samt har förmågan att ta egna situationsanpassade initiativ vid användning av sökhund i det operativa arbetet.

Vi vill att du tänker dig ett längre engagemang i rollen då det är tidkrävande och kostsamt att utbilda ekipage.

Vi söker dig som har:
• Genomförd och godkänd grundläggande utbildning inom Tullverkets brottsbekämpning, yttre kontroll senast vid hundförarutbildningens start.
• God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift
• Goda kunskaper i Officepaketet
• Goda kunskaper i Tullverkets (kontrollverksamhetens) förekommande datasystem
• Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana

Det är meriterande om du har:
• Aktuell arbetslivserfarenhet inom Tullverkets yttre brottsbekämpningsverksamhet.
• Hunderfarenhet
• Tullverkets vapenutbildning

Personliga egenskaper
Du behöver ha mycket god samarbetsförmåga och kunna samarbeta på alla nivåer både internt och externt, ha förmåga att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Tillsammans med dina kollegor ska du ha förmågan att se till verksamhetens bästa.

God fysik krävs för att kunna hantera hunden i kontrollarbetets olika miljöer (lyfta hunden) samt hålla hunden i fysisk kondition. Utöver detta ser vi att du har ett stort totalengagemang och ett genuint hundintresse, då hunden kräver omvårdnad även på fritiden. Du ska ha lätt för att kunna hantera djur för att hunden ska vara harmonisk och väl omhändertagen. Du ska kunna ta instruktioner och rätta dig efter fattade beslut.

Du behöver vara stresstålig och ha förmåga till nytänkande samt vara flexibel. Detta för att se nya lösningar inom området och föreslå nya rutiner eller arbetsmetoder vid behov. Som hundförare på Tullverket behöver du visa på gott omdöme och uppträda ansvarsfullt, för att i alla sammanhang vara en god representant för Tullverket såväl internt som externt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Referensnummer: TV-2024-13946

Placeringsort: Stockholm eller Arlanda. Helsingborg, Malmö eller Trelleborg. Hån.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll samt inhämtar referenser. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

I samband med rekryteringen kommer vi att genomföra tester i hundhantering som kommer att äga rum i Rosersberg. Intervju och tester är planerade till vecka 33. På grund av semestertider kommer vi att kalla kandidater löpande.

För mer information och ansökan
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av rekryterande samordnare Anna-Karin Edström Lundemo, enhetschef hundenheten tel. 08-4565536 eller Kim Holm, stf enhetschef tel. 042-19 86 78.
För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.
Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson tel. 040-661 33 21 och för Saco-S Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 8 augusti 2024. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 600 anställda och leds av vikarierande generaltulldirektör Johan Norrman.

2024-06-19

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)