Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker underrättelsehandläggare uppbörd och restriktioner

Vill du arbeta i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag som bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle, samt göra skillnad genom att säkerställa korrekt uppbörd och stoppa inflödet av varor som hotar hälsa, miljö och säkerhet?

Vill du även jobba i en flexibel verksamhet där nytänkande premieras, med högt i tak och nära till besluten? I så fall är Tullverket något för dig.

Tullverkets operativa verksamhet delas in i fyra avdelningar: Kontroll-, Uppbörd-, Tullkriminal- och Underrättelseavdelningen. Underrättelseavdelningen bedriver underrättelseverksamhet med leveranser till alla delar av Tullverket.

Verksamheten har som mål att skapa underlag för att fastställa korrekta tullavgifter, mervärdesskatt, andra skatter och avgifter samt att säkerställa att bestämmelser om in- och utförselrestriktioner följs. Endast godkända varor skall passera vår gräns.

Om tjänsten

Som underrättelsehandläggare med inriktningen uppbörd och restriktioner arbetar du framförallt med risker i varuflödet och operativ underrättelse kopplat till Tulldatalagen. Du ansvarar för att information inhämtas, bearbetas, analyseras och delges. Ditt arbete presenteras och kommuniceras på ett tydligt och pedagogiskt sätt, såväl skriftligen som muntligen. Mottagare av ditt arbete är framförallt Tullverkets kontrollerande verksamheter inom Uppbördsavdelningen och Kontrollavdelningen.

I rollen som underrättelsehandläggare hanterar du stora mängder data och information och det är viktigt att göra denna tillgänglig och sökbar. Du bidrar till lösningar som hjälper organisationen att förstå och agera utifrån sin egna data och för att skapa direkt värde.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Hantera och driva operativa underrättelseärenden till färdig underrättelseprodukt.
 • Registrera, inhämta, bearbeta, analysera och delge underrättelser i Tullverkets systemstöd.
 • Producera operativa underrättelseprodukter, t.ex. operativa underrättelserapporter och riskprofiler.
 • Sammanställa och kommunicera information i syfte att skapa underlag för prioritering av ärenden.
 • Samverka med andra myndigheter och externa aktörer, såväl nationellt som internationellt.
 • Vara delaktig i utveckling av verksamheten och arbetsmetoder.

I den operativa underrättelseverksamheten finns behov av en välfungerande dialog och nära samarbete mellan handläggare och andra funktioner inom Tullverket.

Verksamheten är mångfasetterad vilket ställer höga krav på flexibilitet. Myndigheten är i ständig utveckling och förändring, vilket påverkar vardagen.

Som medarbetare i Tullverket är det viktigt att du är professionell och arbetar enligt våra värdeord; helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi, samhällsvetenskap, statistik, juridik, logistik, datavetenskap eller motsvarande.
 • Erfarenhet av att arbeta med och analysera stora datamängder och information.
 • God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Mycket goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel.
 • Svenskt körkort, lägst klass B.
 • Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

 • Akademisk examen om minst 120 poäng eller 180 poäng enligt Bolognamodellen inom område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.
 • Mycket goda kunskaper och erfarenheter i Power BI eller motsvarande.
 • Erfarenhet av att arbeta med olika datakällor, databashantering och strukturering av data.
 • Erfarenhet av underrättelsearbete och hypotesprövning.
 • Tullkunskap och tullprocedur.
 • Erfarenhet av internationellt arbete.
 • Minst ett år för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet från t.ex. tullrevision, tullklarering eller motsvarande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt. Du genomför och levererar resultat utifrån överenskommelse och tar ansvar för vad som behöver göras. Du förstår snabbt problem och uppgifter; löser problem på ett kreativt och relevant sätt och kommer med förslag och uppfinningsrika lösningar. Du har förmågan att få saker att hända och har en god förmåga att prioritera.

Som person ser vi att du uppskattar och bidrar till en god stämning; är hänsynsfull, samarbetsvillig, kommunikativ, tolerant, öppen och lyhörd. Vi ser gärna också att du är uthållig och kan arbeta under press.

Du följer organisationens regler och procedurer, verkställer planer med engagemang och beslutsamhet, uppnår resultat med hög kvalitet, samt arbetar självständigt, är initiativrik, ansvarstagande och litar på din egen förmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och är vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-12166.

Placeringsort: Malmö.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Helena Levin, 040-661 30 76. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Sandra Sånesson, 040-661 29 96 och för Saco-S, Charlotta Lindgren, 040-661 31 07.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 15 juli. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

2024-05-29

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)