Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker underrättelsehandläggare – vikariat

Vill du arbeta i en myndighet som gör skillnad i samhället och ha meningsfulla, intressanta och spännande arbetsuppgifter inom en brottsbekämpande underrättelseverksamhet? I så fall är Tullverket något för dig.

Tullverkets operativa verksamhet delas in i fyra avdelningar: kontroll, uppbörd, underrättelse och tullkriminal.

Underrättelseavdelningen bedriver underrättelseverksamhet med leveranser till alla delar av Tullverket. Avdelningen hanterar underrättelse- och riskanalys och arbetar med underrättelseverksamhet inom alla delar av Tullverkets uppdrag, vad gäller såväl illegala och farliga varor som uppbörd. Arbetet syftar till att förebygga, upptäcka och förhindra brottslig verksamhet.

Avdelningen delas in i fyra enheter med geografiskt ansvar: Syd, Väst, Öst och Nord och består också av Tullverkets selekteringscenter samt enheten för strategisk analys och nationell desk.

Tullverket kommer nu att arbeta med preventiva tvångsmedel och söker därför underrättelsehandläggare som ska arbeta med underrättelseinhämtning rörande smugglingsrelaterad brottslighet till underrättelseenheten i Syd. 

Om tjänsten

I tjänsten som underrättelsehandläggare arbetar du med inhämtning, bearbetning, analys och delgivning av underrättelseprodukter. I det dagliga arbetet har du ett väldigt nära samarbete i dina ärenden med underrättelseledarna och inhämtningsresurser. Du presenterar operativa underlag, ärenden och underrättelseprodukter för relevanta mottagare såväl skriftligen och muntligen som genom visualisering av informationen i t.ex. länkscheman, kartor och diagram.

I det dagliga arbetet är internt samarbete på avdelningen såväl som samarbete med andra operativa delar i Tullverket en naturlig del och att stötta varandra i det löpande underrättelsearbetet är en självklarhet. Underrättelsearbetet är nationellt vilket kan innebära samarbete och ibland närvaro på övriga huvudorter.

Nationell och internationell samverkan med andra myndigheter och framförallt med brottsbekämpande myndigheter är också ett naturligt inslag i den dagliga verksamheten. Det förekommer även en del resor både nationellt och internationellt.

Underrättelseverksamheten är dynamisk och ibland oförutsägbar, vilket innebär att det ibland behövs göras tuffa och snabba prioriteringar som ställer höga krav på god omställningsförmåga och flexibilitet i sina ärenden och arbetsuppgifter. Eftersom informationsinhämtningen till stor del görs i olika datasystem ställer vi höga krav på förmåga att jobba med stora mängder data.

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning inom t ex kriminologi, beteendevetenskap, statsvetenskap eller annan relevant utbildning för tjänsten vilken arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet av operativt underrättelsearbete eller förundersökning vid statlig myndighet.
 • God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Goda kunskaper i Officepaketet.
 • Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel.
 • Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

 • Utbildning inom operativ underrättelseverksamhet vid statlig myndighet.
 • Erfarenhet av nationell operativ samverkan med främst brottsbekämpande myndigheter.
 • Erfarenhet av utredningsarbete vid statlig myndighet.
 • Erfarenhet av att arbeta med stora mängder data.
 • Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel.
 • Goda kunskaper i iBase, Analyst´s Notebook och andra informationssystem.

Personliga egenskaper

 • Konstruktivt teamarbete – Ser till helheten, bidrar till en god stämning i gruppen, samarbetar effektivt med andra genom att dela med sig av kunskaper, erfarenheter och arbetsmetoder samt stödjer andra i strävan att de ska nå framgång i arbete.
 • Initiativ och ansvar – Agerar på eget initiativ och utifrån ett helhetsperspektiv, får saker att hända och tar ansvar för resultatet.
 • Samverkan – Är utåtriktad och har lätt för att skapa användbara kontakter och relationer som kan användas i det operativa arbetet för att nå framgång och resultat i ärenden.
 • Analys och omdöme – Är lösningsorienterad, kan tänka utanför boxen samt har god förmåga att förstå och analysera information och kan snabbt göra förnuftiga och rationella bedömningar.
 • Stabilitet – Främjar en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär genom att du är trygg i dig själv och de beslut du fattar, stödjer och uppmuntrar andra när det uppstår problem samt är tydlig i din kommunikation och pålitlig.
 • Innovation – delta aktivt i förändringsarbete genom att bidrar med idéer och tankar på hur man kan utveckla och effektivisera verksamheten, våga ifrågasätta traditionella tillvägagångssätt och främja förändring och nytänkande i verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och är vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-07125.

Placeringsort: Malmö.

Anställningen är ett tidsbegränsat vikariat t o m 25-01-15. Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse dock senast 2024-07-29.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Therése Winther, 040-661 31 09, För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Sandra Sånesson, 040-661 29 96 och Maria Wallin, 042-19 87 78 och för Saco-S, Charlotta Lindgren, 040-661 31 07.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV, ska ha inkommit till Tullverket senast 14 april. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

2024-03-26

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)