Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker nationell samordnare till hundenheten

Vill du vara en del i Tullverkets hundenhet?

Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar Sveriges gräns. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller vid in- och utförsel där Tullverket letar efter varor som strider mot restriktioner samt säkerställer att rätt tullavgifter och skatter tas ut. Kontrollavdelningens uppdrag är att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och säkra konkurrensneutralitet. Kontrollavdelning består idag av fyra geografiska områden från Trelleborg i söder till Kiruna i nord.

Kontrollavdelningen är Tullverkets största avdelning och består till merparten av den uniformerade personalen på Tullverket. Nu söker vi en nationell samordnare till vår hundenhet, som är en del av kontrollavdelningen.

Om tjänsten

I rollen som nationell samordnare på hundenheten kommer du vara ansvarig för anskaffning och administration av tjänstehundar. Du kommer även vara nationellt kursansvarig samt nationellt ansvarig för hundenhetens övningspreparat (bland annat narkotika och vapen) som används när vi tränar våra hundar.

I arbetet ingår också att arbeta med omvärldsbevakning i syfte att kunna ligga steget före och utveckla vår verksamhet i rätt riktning. En stor del av arbetet innebär samverkan, både internt och externt. De externa parterna kan vara andra myndigheter men det kan också vara utanför Sveriges gränser. Du kommer även att ha en sammanhållande roll mellan landets alla instruktörer samt till viss del våra hundförare.

Du kommer även att hantera inköp samt vara ett stöd till enhetschefen i strategiska frågor kopplade till hundverksamheten.

Utöver ovanstående arbetsuppgifter ingår också att registerföra, inventera samt skriva rapporter inom dina ansvarområden.

Vi söker dig som har:

• Gymnasieutbildning med godkända betyg.
• Erfarenhet av tjänstehundsverksamhet.
• Fördjupade kunskaper inom sakområdet.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
• Goda kunskaper i Officepaketet.
• Svenskt medborgarskap.
• B-körkort, ej automat.

Det är meriterande om du har:

• Akademisk eller eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser relevant.
• Erfarenhet av Tullverkets verksamhet.
• Kunskap i Tullverkets digitala system.
• Erfarenhet av liknande arbete inom offentlig verksamhet.
• Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete.
• Erfarenhet av remiss, policy och lagstiftningsarbete.
• Erfarenhet av upphandling, statliga ramavtal och inköp.
• Sökhundserfarenhet.
• Instruktörsutbildning hund.
• Besiktningsman hund.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är resultatinriktad och har fallenhet för problemlösning och analytiskt tänkande. Du måste ha en god förmåga till struktur samt ordning och reda. Du arbetar självständigt, eftersträvar och tar egna initiativ till ständiga förbättringar. Du är en bra kommunikatör med pedagogisk förmåga såväl i tal som skrift. Du är intresserad av omvärldsfrågor och hur de påverkar vår verksamhet.

Eftersom arbetet kräver mycket kontakter och dialog med kollegor och andra delar av verksamheten vill vi att du är lyhörd och har lätt för att samarbeta med din omgivning. Du behöver ha förmåga att prioritera och fokusera på rätt saker i samråd med din enhetschef. Tullverkets värdegrund och den statliga värdegrunden ligger till grund för arbetet och du behöver ett positivt och lösningsorienterat förhållningsätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-03750.

Placeringsort: Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Resor i tjänsten är vanligt förekommande.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Anna-Karin Edström Lundemo, tel. 08-456 55 36. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson, tel. 040-661 33 21 och för Saco-S, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 18 mars 2024. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

2024-02-13

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)