Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker enhetschef till internkommunikation

Kommunikationsavdelningen driver, stödjer och samordnar myndighetens interna och externa kommunikation. Ledstången i vårt arbete är Tullverkets målbild, överordnade kommunikationsmål och strategiska utvecklingsområden, som styr den långsiktiga inriktningen och de årliga prioriteringarna i vårt kommunikationsarbete.

Kommunikationsavdelningen består av cirka 70 medarbetare fördelade på enheterna för intern respektive extern kommunikation samt kundmötesenheten. Tjänsten som chef för enheten för intern kommunikation är placerad på vårt aktivitetsbaserade kontor på Tegeluddsvägen i Stockholm.

Om tjänsten

Vill du vara med och driva och utveckla den interna kommunikationen i en myndighet med ett samhällsviktigt uppdrag? Är du en trygg och erfaren chef med erfarenhet från en kommunikationsavdelning i en större organisation? Då kan tjänsten som chef för enheten för intern kommunikation vara rätt för dig.

Tullverket har som mål att bli en kommunikativ organisation. Vi jobbar med att utveckla den interna kommunikationen på ett sätt som skapar samhörighet kring Tullverkets uppdrag och mål, möter chefers och medarbetares behov av stöd i arbetet, stärker chefers och medarbetares kommunikativa förmåga och får oss alla att vara aktiva medskapare i den interna kommunikationen och verksamhetens utveckling. Nu söker vi dig som vill leda den fortsatta resan mot målet!

Ditt uppdrag som chef för enheten för internkommunikation innebär ansvar för att leda, utveckla och följa upp myndighetens interna kommunikation på såväl strategisk och operativ nivå, i linje med Tullverkets och kommunikationsavdelningens uppdrag, mål och prioriterade inriktningar.

Enheten för intern kommunikation ansvarar för:

 • Analys, planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av Tullverkets interna kommunikation.
 • Förvaltning och utveckling av Tullverkets intranät inklusive produktion av text, bild och film.
 • Rådgivning och stöd till chefer och medarbetare i frågor som rör intern kommunikation.
 • Produktion av Tullverkets mallar och blanketter.
 • Språkvård.

Du har verksamhets-, ekonomi- och personalansvar för åtta medarbetare som jobbar som redaktörer, kommunikatörer, kommunikationsstrateger, språkvårdare och blankettkonstruktörer. Du bidrar i det operativa arbetet framförallt med din skriftliga förmåga.

Du rapporterar till Tullverkets kommunikationschef och ingår tillsammans med kommunikationschefen och de två andra enhetscheferna i kommunikationsavdelningens ledningsgrupp.

Vi söker dig som har:

 • Universitets- eller högskoleutbildning inom kommunikationsområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Minst fem års erfarenhet av strategiskt och operativt arbete med intern. kommunikation i en större organisation.
 • Minst tre års aktuell chefserfarenhet.
 • Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete.
 • Erfarenhet av ledningsgrupparbete.
 • Är en erfaren skribent.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att leda redaktionellt arbete.
 • Erfarenhet av arbete i en statlig myndighet.
 • Erfarenhet av att leda workshoppar och utbildningar.
 • Erfarenhet av att leda på distans.

Personliga egenskaper

 • Vi söker dig som är en trygg i dig själv och ditt ledarskap. Med mod, tydlighet, integritet och ödmjukhet leder och utvecklar du både verksamhet och medarbetare.
 • Du är drivande, målinriktad och lösningsfokuserad, och tar initiativ som utvecklar verksamheten mot uppställda mål.
 • Du har en god helhetssyn och strategisk blick, med förmåga att göra kloka avvägningar och prioriteringar utifrån gedigen operativ erfarenhet.
 • Du har ett coachande förhållningssätt och är skicklig på att få medarbetare att växa och utvecklas tillsammans. Med dialog som verktyg skapar du delaktighet kring riktning och mål.
 • Du är mycket bra på att samarbeta och bygga goda relationer och förtroende i möten med andra människor.
 • Du är har ett stort intresse för samhällsfrågor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och är vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-02980.

Placeringsort: Stockholm.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas. Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Henrik Stridsman, 070-741 91 07. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson, 070-350 09 70 och för Saco-S, Katarina Hernhut, 070-264 13 48.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 22 februari. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

2024-02-05

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)