Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker handläggare, selekteringscenter färjeflödet, tidsbegränsad

Vill du arbeta i en myndighet som gör skillnad i samhället och ha meningsfulla, intressanta och spännande arbetsuppgifter inom underrättelseverksamhetens selekteringscenter? I så fall är Tullverket något för dig.

Tullverkets operativa verksamhet delas in i fyra avdelningar: kontroll-, uppbörds-, tullkriminal- och underrättelseavdelningen.

Underrättelseavdelningen inhämtar, bearbetar, analyserar och hanterar underrättelseinformation samt utför riskanalyser och arbetar med underrättelseverksamhet inom alla delar av Tullverkets uppdrag, vad gäller såväl illegala och farliga varor som uppbörd. Arbetet syftar till att förebygga, upptäcka och förhindra brottslig verksamhet. Avdelningen delas in i fyra enheter med geografiskt ansvar: Syd, Väst, Öst och Nord och består också av Tullverkets selekteringscenter samt enheten för strategisk analys och nationell desk.

Vi söker nu handläggare till Tullverkets selekteringscenter (TSC) med placering i färjeflödet.

Om tjänsten

Tullverkets selekteringscenter (TSC) arbetar med att ta fram kontrollbeställningar, omhänderta riskutfall i Tullverkets selekteringsverktyg samt utför manuell selektering.

På enheten matchas underrättelseinformation mot inkommen information för att hitta kontrollvärda objekt i resande- och varuflödet till och från Sverige. I din roll som handläggare arbetar du med att hantera riskutfall från Tullverkets selekteringsverktyg samt utför manuell selektering för delgivning till kontrollverksamheten.

Ledning och styrning sker till stora delar på distans och som medarbetare jobbar du nationellt vilket innebär att du arbetar med kollegor som är placerad på olika platser i landet och jobbar med olika flöden. Detta ställer stora krav på samarbetsförmåga och flexibilitet. Samverkan internt såväl som med externa myndigheter är en naturlig del i arbetet.

Som medarbetare på Tullverkets selekteringscenter förväntas du tillsammans med chefer och övriga medarbetare bidra och verka för en kontinuerlig utveckling och förbättring av verksamheten. I arbetet ingår bl.a. att utveckla rutiner och arbetsmetodik samt deltagande i utvecklingsarbete som kopplar till selekteringsområdet.

Arbetet innebär skifttjänstgöring och du behöver vara bekväm med oregelbundna arbetstider. Förutom Tullverkets värdegrund ska arbetet kännetecknas av kvalitet, proaktivitet och samverkan. Samverkan sker internt såväl som med externt.

Vi söker dig som har:

 • Gymnasieutbildning samt lägst betyg godkänd/2/E i: matematik, samhällskunskap, svenska och engelska.
 • Grundutbildning i Tullverket eller motsvarande utbildning inom brottsbekämpande verksamhet som arbetsgivaren finner lämplig.
 • Minst ett års arbetslivserfarenhet inom brottsbekämpande verksamhet under de senaste 3 åren.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
 • God kommunikationsförmåga.
 • Mycket god IT-vana.
 • Mycket god samarbetsförmåga och van att arbeta i team.
 • Svenskt körkort, minst klass B för personbil.
 • Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av underrättelsearbete på Tullverket.
 • Erfarenhet av dataanalys.

Personliga egenskaper

Vi letar efter dig som har stort eget driv, är nyfiken och har förmåga att snabbt ta sig an nya arbetsuppgifter. Logiskt tänkande och förmåga att se mönster och tänka utanför boxen.
Som person trivs du lika bra med att jobba självständigt som i grupp. Du har lätt för att etablera och vidmakthålla goda relationer. För att trivas i arbetet behöver du ha en fallenhet för att analysera, vara nytänkande samt positiv till förändring och utveckling utifrån verksamhetens behov.

Att du är en god representant för Tullverket är en självklarhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling samt strävar efter att du som anställd hos oss har en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel samt goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-02751.

Placeringsort: Malmö, Göteborg, Stockholm, Arlanda eller Karlshamn.

Tjänsten kan innefatta resor, både inom och utanför Sverige.

Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 6 månader med tillträde snarast. Individuell lönesättning tillämpas. Arbetet sker med periodplanering alla veckans dagar.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Malin Karlsson, 0454-363 79 eller Jane Axling, 0526-198 56. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson, 040-661 33 21 och för Saco-S Katarina Hernhut, 08-456 52 65.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 21 februari. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

2024-01-31

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)