Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker underrättelseledare

Vill du arbeta i en myndighet som gör skillnad i samhället och ha meningsfulla, intressanta och spännande arbetsuppgifter inom en brottsbekämpande underrättelseverksamhet? I så fall är Tullverket något för dig.

Tullverkets operativa verksamhet delas in i fyra avdelningar: kontroll, uppbörd, underrättelse och tullkriminal.

Underrättelseavdelningen bedriver underrättelseverksamhet med leveranser till alla delar av Tullverket. Avdelningen hanterar underrättelse- och riskanalys och arbetar med underrättelseverksamhet inom alla delar av Tullverkets uppdrag, vad gäller såväl illegala och farliga varor som uppbörd. Arbetet syftar till att förebygga, upptäcka och förhindra brottslig verksamhet.

Tullverket ska nu arbeta med preventiva tvångsmedel och söker nu underrättelseledare till Malmö, Göteborg och Stockholm.

Underrättelseledaren ska arbeta med ett nationellt perspektiv i enlighet med Tullverkets prioriterade inriktningar

Underrättelseledaren rapporterar till enhetschefen inom respektive område.

Om tjänsten

Som underrättelseledare har du ansvaret för att:

 • Leda och prioritera operativa underrättelseärenden inom det geografiska området utifrån nationella avvägningar och i samverkan med enhetens ledningsgrupp.
 • Inrikta och prioritera inhämtning.
 • Föredra ärenden för tullkriminalen.
 • Internationell operativ samverkan.

I det dagliga arbetet är internt samarbete på avdelningen såväl som samarbete med andra operativa delar i Tullverket en naturlig del och att stötta varandra i det löpande underrättelsearbetet är en självklarhet. Underrättelsearbetet är nationellt vilket kan innebära samarbete och ibland närvaro på övriga huvudorter.

Nationell och internationell samverkan med andra myndigheter och framförallt brottsbekämpande myndigheter är också ett naturligt inslag i den dagliga verksamheten. Det förekommer även en del resor både nationellt och internationellt. Underrättelseverksamheten är dynamisk och ibland oförutsägbar, vilket innebär att det ibland behövs göras tuffa och snabba prioriteringar som ställer höga krav på god omställningsförmåga och flexibilitet i sina ärenden och arbetsuppgifter.

Vi söker dig som har:

 • Grundläggande utbildning inom Tullverkets brottsbekämpning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Erfarenhet av att leda operativt arbete i förundersökningar eller underrättelseärenden.
 • God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Goda kunskaper i Officepaketet.
 • Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana.
 • Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

 • Underrättelsekurs grund, T-OIAT eller annan underrättelseutbildning.
 • Erfarenhet av nationellt och internationellt operativt samarbete.
 • Erfarenhet av att leda operativa ärenden med hemliga tvångsmedel.
 • Erfarenhet av arbete med förundersökningar rörande grov organiserad brottslighet som ingår i Tullverkets brottskatalog.

Personliga egenskaper

 • Du ska ha ett gott omdöme, samt kunna uppträda som en god representant för Tullverket såväl internt som externt.
 • Du är drivande och målinriktad och kan ta egna initiativ och ha förmåga att arbeta självständigt, samt leda och utveckla verksamheten mot uppställda mål.
 • Du är stresstålig och handlingskraftig och har en förmåga att kunna fokusera på rätt saker, samt har förmågan att även i stressiga situationer kunna fatta rätt beslut.
 • Du är lösningsfokuserad och ser möjliga lösningar när problem dyker upp och är öppen för nya metoder som krävs i verksamheten.
 • Du ska ha ledarskapsförmågan att leda och motivera de operativa resurserna i det som krävs för att effektivt nå gemensamma mål, samt skapa engagemang och delaktighet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och är vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2023-17034.

Placeringsort: Malmö, Göteborg, Stockholm.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Tjänsten innebär såväl in- och utrikes resor.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten lämnas av, Malmö: Johan Arvidsson Wemmert, 040-661 30 30, Göteborg: Gill Eriksson, 031-63 38 67, Stockholm: Daniel Piludu, 08-456 58 61. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson 040-661 33 21 och för Saco-S Katarina Hernhut, 08-456 52 65.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 3 december. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

2023-11-13

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)