Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker biträdande enhetschef till It- och teknikcentrum

Vill du arbeta som chef i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag? Tullverket bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle och söker nu en biträdande enhetschef för enheten it- och teknikcentrum vid Tullkriminalavdelningen.

It- och teknikcentrum har ett nationellt ansvar för hemliga tvångsmedel, special- och spaningsteknik samt it-forensik. Enheten har ansvar för myndighetsöverskridande utveckling och samverkan inom verksamhetsområdet.

Enheten består av grupper inom spaningscentral, teknisk spaning samt it-forensik. It- och teknikcentrum är en del av Tullkriminalavdelningen och som biträdande enhetschef rapporterar du direkt till enhetschefen.

Om tjänsten
Det övergripande ansvaret för myndighetens chefer är att åstadkomma goda resultat i relation till Tullverkets uppdrag samt bedriva ett gott ledarskap. Som chef har du följande ansvar:

• Styra, leda och följa upp verksamheten i linje med Tullverkets målbild och verksamhetsplan.
• Driva utveckling och förbättring av verksamheten.
• Ta fram målbilder, handlingsplaner mm för verksamheten.
• Prioritera vad som ska göras på kort och lång sikt samt anpassa verksamheten till förändrade förutsättningar och behov.
• Samordna den egna verksamheten i relation till Tullverkets övriga verksamhet
• Säkerställa kompetensförsörjning på kort och lång sikt och arbeta för en god arbetsmiljö
• Bedriva strategisk omvärldsbevakning inom ditt eget och näraliggande ansvarsområden
• Bygga ändamålsenliga nätverk såväl externt som internt

Vi söker dig som har:

• Flerårig chefserfarenhet som inneburit att leda och utveckla en verksamhet
• God förståelse för hur en myndighet fungerar i ledning och styrning, organisation och uppföljning.
• Flerårig erfarenhet av verksamhet inom något av områdena brottsbekämpning, försvar-, säkerhet- eller underrättelse.
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska
• Svenskt medborgarskap
• Akademisk utbildning inom tex statsvetenskap, beteendevetenskap, juridik, systemvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som motsvarande

Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet av att leda och utveckla verksamhet och arbetssätt inom området hemliga tvångsmedel, teknisk inhämtning eller it-forensik
• Ledarskapsutbildning, såsom exempelvis coachande ledarskap
• Körkort klass B

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är erfaren, stabil och trygg i ditt ledarskap. Du är resultatorienterad och brinner för att utveckla både människor och verksamhet genom ett tydligt och coachande ledarskap, som skapar engagemang och ansvarstagande. Som person har du mod att fatta beslut, är handlingskraftig och har god förmåga att göra snabba prioriteringar i verksamheten.
Du är stresstålig, flexibel och har erfarenhet av att leda och driva förändringsarbete och utmanar dig själv och andra i att tänka nytt i syfte att stimulera innovation och kreativitet. Du har ett långsiktigt tänk och en god helhetssyn. Du har lätt för att samarbeta och skapa kontakter med andra både inom och utanför Tullverket.
Du har ett intresse för digital information och du tar ett stort ansvar för din egen kompetensutveckling inom området.
Vi lägger mycket stor vikt vid säkerhetsmedvetenhet och personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig
Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och är vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.
Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt
Referensnummer: TV 2023-16901.

Placeringsort: Stockholm

Tjänsten innebär dagtid men beredskap och oregelbundna arbetstider kan förekomma.

Tjänsteresor både nationellt och internationellt kan förekomma.

Anställningsform: Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning
Tullverket tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.
Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.
Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Enhetschef Richard Gustavsson 08-405 00 84. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson tel. 040-661 33 21och för Saco-S, Katarina Hernhut tel. 08-456 52 65.
Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning på svenska, ska ha inkommit till Tullverket senast 2023-11-30. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

2023-11-09

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)