Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker Tullinspektör/Hundförare till Kontrollenhet Nord

Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar Sveriges gräns. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket letar efter varor som strider mot restriktioner samt även för att säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut.

Kontrollavdelningens grupper arbetar med Tullverkets hela uppdrag och har en gemensam utbildningsgrund, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov. Kontrollavdelningens uppdrag är att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och säkra konkurrensneutralitet. Som tulltjänsteman fattar du dagligen olika former av myndighetsbeslut.

Vi söker nu Tullinspektör/Hundförare till yttre kontrollgrupp inom Kontrollenhet Nord med placering i Svinesund.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Tullinspektör/Hundförare arbetar du i en kontrollgrupp och tilldelas en tjänstehund. Tillsammans med din tjänstehund genomgår du en grundutbildning för att ni ska bli ett certifierat hundekipage. Årliga obligatoriska utbildningar ska därefter genomföras. Samtliga utbildningar är förlagda till hundverksamhetens utbildningsplats i Rosersberg. Grundutbildningen är planerad att starta vecka 2 2023.

Hundekipage ingår i en kontrollgrupp och arbetar därmed skiftarbete i enlighet med gruppens planering. Tillfällig tjänstgöring i andra kontrollgrupper eller verksamheter inom Tullverket kan förekomma. Hundekipaget har till uppgift att tillföra specialkompetens i kontrollverksamheten genom att selektera kontrollobjekt och detektera varor samt substanser som hundekipaget är utbildat på.

Tullverket äger tjänstehunden medan hundföraren är fodervärd, detta innebär att hundföraren har ansvar för tjänstehunden avseende skötsel och träning både på och utanför tjänstgöringstid. I hundförarens ansvar ingår att utföra arbetsuppgifter och hantera tjänstehunden i enlighet med Tullverkets föreskrifter. Arbetet som hundförare för narkotikasökhund innebär också att ansvara för övningsnarkotika samt vid vissa tillfällen få uppdrag som handledare åt nya hundekipage.
För arbetet krävs även att du är mål- och resultatinriktad samt har förmågan att ta egna situationsanpassade initiativ vid användning av sökhund i det operativa arbetet.

Vi söker dig som har:

• Genomförd och godkänd grundläggande utbildning inom Tullverkets brottsbekämpning.
• Aktuell arbetslivserfarenhet inom Tullverkets brottsbekämpningsverksamhet.
• God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Goda kunskaper i Officepaketet.
• Goda kunskaper i Tullverkets (brottsbekämpningens) förekommande datasystem.
• Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana.

Personliga egenskaper

Du behöver ha mycket god samarbetsförmåga och kunna samarbeta på alla nivåer både internt och externt, ha förmåga att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Tillsammans med dina kollegor ska du ha förmågan att se till verksamhetens bästa.
God fysik krävs för att kunna hantera hunden i kontrollarbetets olika miljöer (lyfta hunden) samt hålla hunden i fysisk kondition. Utöver detta ser vi att du har ett stort totalengagemang och ett genuint hundintresse, då hunden kräver omvårdnad även på fritiden. Du ska ha lätt för att kunna hantera djur för att hunden ska vara harmonisk och väl omhändertagen.

Du behöver vara stresstålig och ha förmåga till nytänkande samt vara flexibel. Detta för att se nya lösningar inom området och föreslå nya rutiner eller arbetsmetoder vid behov. Som hundförare på Tullverket behöver du visa på gott omdöme och uppträda ansvarsfullt, för att i alla sammanhang vara en god representant för Tullverket såväl internt som externt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-836.

Placeringsort: Svinesund

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Mattias Fridegård tel. 0647-61 80 88. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Erland Solander tel. 060-67 25 02 och för Saco-S, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 7 oktober 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan

 

2022-09-23

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000