Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker ekonomicontroller

Vi söker dig som är eller har jobbat som ekonomicontroller och vill medverka till en effektiv, tydlig och modern ekonomistyrning. På Tullverket får du arbeta i en spännande verksamhet som bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle!

Du kommer att tillhöra ekonomiavdelningen som består av 12 medarbetare och som leds av en ekonomichef. Ekonomiavdelningen ansvarar för Tullverkets övergripande ekonomi och budget, finansiell redovisning, bokslut, samt redovisningen av EU:s egna medel. Avdelningen ska också ge stöd till organisationen inom ekonomi- och budgetområdet.

Ekonomiavdelningens huvudsäte är på Tullverkets huvudkontor på Gärdet i Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I ditt arbete kommer du att ge stöd inom ekonomi- och budgetområdet till Uppbördsavdelningen samt till Rättsavdelningen. I arbetet ingår budget/ekonomisk planering samt ekonomisk uppföljning med månads- och tertialrapporter och årsprognoser.

För de avdelningar som du stöttar bidrar du med underlag till Tullverkets långtidsprognos, beräkningar till budgetunderlag, årsredovisning och andra strategiska produkter. I tjänsten ingår även arbete med analyser och utvärderingar samt medverkan i utredningar och uppdrag där verksamhet, ekonomi och effektivitet står i fokus.

I nuläget pågår utveckling av Tullverkets beslutsstödsystem med syfte att även ekonomiska rapporter ska ingå som ett komplement till de rapporter som finns i ekonomisystemet. Du kommer att ha en viktig roll för att säkerställa kvaliteten i rapporterna i beslutsstödsystemet samt att ekonomiinformationen i beslutsstödsystemet svarar mot verksamhetens behov.

Arbetet sker både på egen hand och i olika arbetsgrupper och det kräver en god förmåga att kunna samarbeta med medarbetare i olika delar av verksamheten. I din roll kommer du att vara ett ledningsstöd till framför allt avdelningschefer i frågor om planering och uppföljning av ekonomi.

Vi söker dig som har:

• akademisk examen inom ekonomiområdet eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig
• minst 2 års erfarenhet av arbete som ekonomicontroller
• mycket goda kunskaper i Excel
• goda kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

• ekonomisystemet Agresso och Beslutsstödsystem
• controllerarbete inom statlig myndighet
• att utveckla ekonomistyrning

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god förmåga till både helhetsperspektiv och att förstå enskilda delar av verksamheten för att kunna analysera, dra slutsatser och föreslå lösningar. Du är drivande och har vilja och kunskaper för att förbättra förutsättningarna för ledningen att fatta väl avvägda beslut utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Du behöver ha god samarbetsförmåga då du kommer ha många kontakter med olika avdelningar inom Tullverket. Att vara noggrann och leverera med hög kvalitet är inte heller några problem för dig.


Övrigt

Referensnummer: PER 2022-564.

Placeringsort: Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Provanställning 6 månader tillämpas.

För oss är det självklart med en arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Johan Karlsson, 08-405 01 50. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson, 040-661 33 21 eller Elisabeth Eriksson, 08-405 00 69 och för Saco-S, Katarina Hernhut, 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 14 augusti 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

2022-06-23

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000