Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker sakkunnig till verksledningsstab

 Nu söker vi nya medarbetare till Tullverkets verksledningsstab!

På Tullverket bidrar du till att skapa ett tryggt och säkert samhälle. Hos oss kommer du att få ett intressant och utvecklande arbete som sakkunnig med inriktning på internationella frågor!

Staben ansvarar för att inrikta och utveckla Tullverkets strategiska arbete – nu behöver vi bli fler!
Verksledningsstaben utgör ett stöd för myndighetens ledning i bland annat strategiska frågor, förändringsfrågor, nationella och internationella frågor, planerings- och uppföljningsfrågor och verksamhetsstyrning. Verksledningsstaben leder också myndighetens beredskapsarbete.

Om tjänsten
Tullverket har ett omfattande internationellt arbete som omfattar alla avdelningar och verksamheter inom myndigheten. Din roll är att säkerställa det strategiska perspektivet i myndighetens internationella arbete och du bidrar till att arbete på internationell nivå får genomslag på nationell nivå. Du samverkar nära med medarbetare inom myndigheten och du ser till hela myndighetens uppdrag. Du har också externa kontakter med till exempel andra myndigheter och Regeringskansliet men även med andra länder och organisationer.

Du ger ett kvalificerat stöd till verksledningen, till exempel genom att ta fram underlag eller genom att delta i internationella och nationella möten på strategisk nivå. Du bevakar och analyserar viktiga strategiska områden, såväl internationella som nationella, för Tullverkets räkning.

Förutom planerade uppdrag ingår också arbetsuppgifter som ställer krav på förmåga att snabbt planera om arbetstiden. Du behöver därför vara flexibel och trivas med att ta dig an nya frågor av såväl nationell som internationell karaktär. Vi ser gärna att du har kunskaper om brottsbekämpande arbete.

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning inom juridik, statsvetenskap, samhällsvetenskap, ekonomi eller annan utbildning som anses likvärdig.
• Erfarenhet av arbete i Regeringskansliet eller annan statlig myndighet
• Erfarenhet av kvalificerad samordning på strategisk nivå
• Erfarenhet av arbete med internationella frågor
• God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.
• Goda kunskaper i Officepaketet
• Svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av och kunskap om brottsbekämpande verksamhet
• Erfarenhet av utlandstjänstgöring
• Erfarenhet av att arbeta med styrning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har mycket god förmåga att samarbeta och skapa förtroende internt och externt. Du är bekväm i att biträda myndighetens ledning och chefer på strategisk nivå. Du är noggrann i ditt arbete och levererar med hög kvalitet. Du är stresstålig och kan hantera arbetstoppar och ändå vara klarsynt och prioritera dina arbetsuppgifter. För att arbeta i staben behöver du kunna verka på strategisk nivå och du behöver vara flexibel för att kunna ta dig an olika typer av arbetsuppgifter. Du behöver också ha en god analytisk förmåga och kunna förstå orsaker och föreslå lösningar. Du är en person som driver och samverkar både internt och externt.

För befattningen kommer stor vikt att läggas på personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som del av våra förmåner vilka omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt
Referensnummer: TV-2024-13673

Placeringsort: Stockholm

Tjänsteresor förkommer, främst utomlands.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.
Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan
Upplysningar om tjänsten kan lämnas under vecka 30 av Silva Aldskogius, 08-405 02 33.
För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85.
Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson, 040-661 33 21 och för Saco-S, Katarina Hernhut, 08-456 52 65.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 26 juli 2024. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 600 anställda och leds av vikarierande generaltulldirektör Johan Norrman.

 

 

2024-06-17

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)