Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker gruppchef till It-produktion, Rakel

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 280 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer av tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv.

Är du en ledare som brinner för framtidens arbetssätt, har en förmåga att engagera människor? Har du dessutom ett intresse för radiokommunikation och vill vara med och driva, förvalta och utveckla Tullverkets stöd för radiokommunikation? Då ska du söka denna chefstjänst som Tullverket erbjuder!

Om tjänsten

Vi söker en gruppchef till enheten IT-produktion och gruppen som ansvarar för Rakel. Som gruppchef ansvarar du för att leda, planera och följa upp den dagliga verksamheten inom gruppen. Du kommer även ansvara för förvaltning och vidareutveckling av de system, stödsystem samt klientenheter som används för säker kommunikation mellan medarbetare inom samhällsviktiga verksamheter, framför allt med hjälp av radiosystemet Rakel.

Enheten ansvarar för olika leveranser inom IT-produktion och består av ca 85 medarbetare. Du kommer att vara en av 6 gruppchefer med personalansvar för initialt ca 5 medarbetare.
Tillsammans med medarbetarna utvecklar du ditt ansvarsområde i linje med strategiska inriktning och verksamheternas behov. Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande, och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö. I ditt ansvar ingår att säkerställa en bra informationsspridning, genomföra arbetsplatsträffar, utvecklings-, planerings- och lönesamtal samt coachning av personal.

Du deltar i koordinerings-/styrgrupper samt tar fram och presenterar beslutsunderlag för beslutande chefer.

Som gruppchef är du direkt underställd enhetschefen för IT-produktion och ingår i enhetens ledningsgrupp. Du bidrar aktivt till utveckling av ny teknik, nya arbetssätt och organisation.

Är du den vi söker?

Du har minst två års erfarenhet av ledande roll inom IT, t ex chef, teamledare, projektledare eller förvaltningsledare, förvärvad i arbetslivet de senaste fem åren.

Du har en akademisk utbildning inom IT eller upparbetad arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska är något som känns naturligt för dig.

Tjänsten kräver svenskt medborgarskap.

Det är också meriterande om du har erfarenhet av något av följande:

• kunskap inom radiokommunikation eller Rakels infrastruktur
• erfarenhet av Tullverkets IT-verksamhet
• erfarenhet av personalansvar (exempelvis lönesättning, medarbetarsamtal, rekrytering etc)
• leda förändrings- och utvecklingsarbete
• ekonomi och budgetarbete
• arbete i offentlig verksamhet och/eller större företag
• statliga inköps- och upphandlingsprocessen
• agila arbetssätt.

Personliga egenskaper

Som chef, men framförallt ledare, i Tullverket är det viktigt att du är professionell med ett tydligt ledarskap och ett bra medarbetarskap. Vi söker dig som har arbetat i ledande roller eller har haft en chefstjänst och som nu vill gå vidare i din karriär.

Du har ett starkt intresse för att leda, samordna och utveckla människor. Din ledarstil är tydlig, utvecklande och coachande. Att kommunicera på ett klart och tydligt sätt är naturligt för dig, i såväl tal som skrift. Du är ödmjuk inför problemställningar samtidigt som du är drivande och har god förmåga att planera och följa upp. Du har förmågan att sätta människan i centrum och skapar därmed förtroende och engagemang bland medarbetare och chefer. Vidare är du flexibel och arbetar med ständiga förbättringar för att nå resultat.

Din förmåga att samarbeta och samverka är viktig då detta sker i olika forum inom Tullverket och IT-avdelningen.
För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. För dig som strävar efter att uppnå nya mål i din kunskap och kompetens är Tullverket en självklar arbetsgivare som stöttar sina medarbetare framåt.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat flexibel arbetsplats med möjlighet till visst hemarbete, friskvårdsbidrag samt goda semester- och pensionsvillkor.

Genom att jobba på Tullverket är du med och bidrar till ett tryggt och säkert samhälle.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-07522.

Placeringsort: Luleå.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Tillträdesdag: Efter överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

Resor ingår i tjänsten.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Lars Matsson, 0920-25 97 07. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson, 0920-25 96 31 och för Saco-S Eva Rutberg, 0920-25 96 39.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 15 april. Då förmåga att uttrycka sig väl på svenska i tal och skrift är ett krav för tjänsten, vill vi att du skickar in en ansökan skriven på svenska. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

2024-03-26

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)