Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker gruppchef till tvångsmedels- och utredningsgrupp, Hån

Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Tullkriminalenhet något för dig!

Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller tullrelaterad ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, tullkriminalavdelningen, underrättelseavdelningen samt uppbördsavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och teknisk inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullverkets förundersökningsverksamhet består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Om tjänsten
Vi söker en gruppchef till tvångsmedels- och utredningsgruppen (TUG) som operativt ska styra, leda, planera och följa upp gruppens arbete.
Gruppen har som huvudsaklig uppgift att verkställa beslut om tvångsmedel och utreda brott inom ramen för Tullverkets förundersökningsrätt. Arbetet bedrivs huvudsakligen på uppdrag av Tullverkets förundersökningsledare. Gruppen stöttar vid behov även i utredningar med frihetsberövade samt med operativa insatser inom tullkriminalens arbetsområde.

Som gruppchef företräder du uppdragsgivaren och verkställer fattade beslut. Chefsuppdraget utövas genom ledarskapet som handlar om att styra verksamheter och leda människor. Det grundläggande uppdraget för Tullverkets chefer är att utöva ett gott ledarskap och därigenom åstadkomma goda resultat genom sina medarbetare, i linje med uppdraget och utifrån tillgängliga resurser.

Som gruppchef förväntas du stödja dina medarbetares utveckling genom bl.a. medarbetarsamtal och lönesamtal. Som gruppchef ansvara du för också för ledning av arbetsplatsträffar samt det psykosociala arbetsmiljöarbetet, samt att fortlöpande genomföra riskbedömningar inför operativa insatser.

Som gruppchef ansvarar du vidare för att, tillsammans med dina medarbetare, aktivt arbeta enligt Tullverkets värdegrund, vilken i sin tur skapar förutsättningar för att realisera Tullverkets mål och inriktning.

Personal placerad inom en TUG-grupp är utrustad med tjänstevapen för vilket utbildning krävs.

Som chef förväntas du vara en god förebild med gott omdöme, vilket innebär att aktivt arbeta enligt Tullverkets värdegrund.

Vi söker dig som har:
• Tullverkets brottsbekämpningsutbildning eller motsvarande grundläggande utbildning inom annan brottsbekämpande myndighet som bedöms likvärdig.
• God erfarenhet av att planera och verkställa tvångsmedelsåtgärder.
• God erfarenhet av att hålla förhör, dokumentera och slutredovisa utredningsåtgärder
• Genomförd och godkänd konflikthanteringsutbildning inklusive kommunikation, självskydd, OC-spray och batongutbildning.
• Genomförd och godkänd vapenutbildning för Glock 19
• Svenskt medborgarskap
• Svenskt körkort, klass B för personbil.
• God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
• Datorvana och självständigt kunna använda grundläggande datorprogram i Officepaketet för att t ex kunna rapportera, dokumentera och presentera.


Det är meriterande om du har:
• Fullgjord utbildning i TNF (Tullens Nationella fordonsutbildning) eller motsvarande utbildning i annan brottsbekämpande myndighet som bedöms som likvärdig.
• Arbete inom statlig myndighet förvärvat under de senaste 3 åren
• Erfarenhet av att arbeta med smugglingsärenden/smugglingslagen.
• Ledarskapsutbildning
• Chefs- eller ledarskapserfarenhet


Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven, flexibel, stresstålig, noggrann, har god samarbetsförmåga, hög integritet, gott omdöme och ett högt säkerhetstänkande samt ett stort intresse för förundersökningsprocessen. Du har förmågan att vara tydlig i din kommunikation, såväl verbalt som i skrift och uppträder som en god representant för Tullverket både internt och externt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Övrigt:
Referensnummer: TV-2024-03632

Placeringsort: Hån

Anställningsform: Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.
Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

Kontorsarbetstid tillämpas. Tjänsten kan innefatta obekväm arbetstid samt beredskap.

Tillträdesdag: enligt överenskommelse.

Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Ingela Östmark, enhetschef tullkriminalen- 031-63 38 44
För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Tommy Göthlin 031-63 36 95, och för SACO-Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 2024-02-29. Urval och intervjuer kommer att hållas efter det. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

2024-02-12

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)