Tullverket

Publicerad:

Pressmeddelande

Tullverket stoppade 25 kilo amfetamin och 250 000 tabletter i biltransport

En man i 25-årsåldern misstänks för att i slutet av november förra året ha smugglat narkotika till ett värde av närmare 10 miljoner kronor via Öresundsbron till Sverige. Mannen misstänks för att väl gömt i en specialbyggd låda under biltransportbilen ha smugglat cirka 25 kilo amfetamin och närmare 250 000 narkotikaklassade tabletter. I dag åtalas mannen vid Malmö tingsrätt misstänkt för synnerligen grov narkotikasmuggling.

Chauffören uppgav i samtal med tulltjänstemannen att han skulle till Stockholm för att köpa begagnade bilar som han sedan skulle frakta till Serbien. Då fattade tulltjänstemannen misstankar och skickade ekipaget till en plats för en noggrannare kontroll. Där påträffades narkotika i en specialbyggd låda under fordonet. I lådan upptäcktes över 25 kilo amfetamin och cirka 250 000 narkotikaklassade tabletter.

– Det här är stora mängder narkotika och ärendet visar på vikten av att ha tulltjänstemän på plats. Deras kompetens och observationsförmåga i stunden när det gäller att välja ut ett fordon för noggrannare kontroll är ovärderlig, säger Erik Friberg, chef för Tullverkets kriminalavdelning syd.

Värt nästan tio miljoner kronor på gatan
Mannen misstänks för synnerligen grov smuggling av narkotika genom att ha infört stora mängder narkotika. Tullverkets utredning visar att narkotikan smugglats in från Danmark via Öresundsbron. Narkotikasmugglingen motsvarar en sammanlagd volym av 25,1 kg amfetamin, 248 835 tabletter narkotiskt läkemedel ksalol (alprazolam) och 985 tabletter Ecstasy (MDMA). Sammanlagt värde av narkotikan uppgår till cirka 9,7 miljoner kronor i missbrukarledet.

Om den misstänkte mannen döms riskerar han uppemot sex års fängelse.

För mer information kontakta Tullverkets presstjänst, 0771-450 590.
Tipsa Tullverket om smuggling: 90 114.

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)