Tullverket

Publicerad:

Pressmeddelande

Största narkotikabeslaget någonsin i Värmland

Över 280 kilo cannabis hittades när Tullverket gjorde en kontroll av en personbil nära norgegränsen i Värmland i veckan. Idag hålls häktningsförhandlingar mot två män som misstänks för synnerligen grovt narkotikabrott.

- Det här är det största narkotikabeslaget vi har gjort i Värmland. Eftersom det är så stora mängder tyder allt på att det handlar om organiserad brottslighet. Utredningen får visa vilka eventuella kopplingar som finns till kriminella nätverk, säger Roger Nilsson, gruppchef på Tullverket i Hån.

Två misstänkta

Rekordbeslaget gjordes när Tullverkets personal från Hån kontrollerade en personbil i Eda kommun i tisdags. I bilen färdades två män som greps på platsen. Idag hålls häktningsförhandlingar i Värmlands tingsrätt. Männen är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. Utredningen leds av allmän åklagare och drivs av Tullverkets kriminalavdelning.

- Utredningen har precis påbörjats och är inne i ett känsligt skede. Vi misstänker att narkotikan var på väg till Norge men vi kan inte gå in på fler detaljer i nuläget. Det skulle riskera att påverka utredningen negativt, säger Roger Nilsson.

För mer information kontakta:

Tullverkets presstjänst, 0771-450 590 eller press@tullverket.se

Tipsa Tullverket om smuggling, ring: 90 114.

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)