Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Ange it-system i fordonsanmälan för en effektivare handläggning

Om du tydligt anger i vilka it-system som LRN- och MRN-numren hör hemma då du lämnar en fordonsanmälan över disk så underlättar du vår handläggning på tullklareringsexpeditionen.

Med anledning av att en tulldeklaration i flera av våra it-stöd numera använder sig av både LRN- och MRN-nummer ser Tullverket en risk för att det kan skapa onödig förvirring vid ärenden som anmäls med en fordonsanmälningsblankett över disk på en tullklareringsexpedition.

Snabba på vår handläggning

För att underlätta handläggningen så föreslår Tullverket därför att ni i er fordonsanmälan gör det tydligt i vilket it-system som var och ett av LRN- och MRN-numren hör hemma. På så sätt slipper tulltjänstemannen leta efter ärendet i flera system, vilket gör handläggningen mer effektiv och chaufförens väntetid minskar.

För att effektivisera handläggningen ytterligare finns det också en möjlighet för er att skriva LRN- och MRN-numren med streckkod på er fordonsanmälan. Det är då viktigt att numret också är angivet i siffror, ifall streckkodsläsaren på tullklareringsexpeditionen inte fungerar.

Ovanstående är inget krav, utan endast en rekommendation från Tullverket för att få en effektivare handläggning, vilket gynnar alla aktörer.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Språklig justering

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)