Tullverket

Frågor och svar om att handla tobak på din resa

Vi svarar på de vanligaste frågorna kring vad som gäller när du handlar tobak och andra nikotinhaltiga produkter i ett annat land och tar med det till Sverige.

Får jag ta med mig snus till Tyskland?

Du får ta med dig snus från Sverige till annat EU-land så länge det är för ditt privata bruk, eller som gåva till någon annan för privat bruk. Tänk på att vissa länder kan ha egna regler om införsel av snus, så om du är osäker ta kontakt med landets ambassad eller uppsök tullen vid din ankomst.

Jag ska åka på semester till Estland. Hur mycket cigaretter får jag ta med mig hem utan att behöva betala några avgifter?

Eftersom Estland tillhör EU finns det ingen begränsning av mängden, så länge cigaretterna är avsedda för dig själv eller din familj.

Jag arbetar som flygvärdinna och reser mellan Sverige och USA i tjänsten, får jag ta med mig tobak hem?

Ja, i ditt personliga bagage får du på varje resa ta med dig 100 cigaretter eller 20 cigarrer eller 20 cigariller eller 100 gram röktobak. Om du vill ta med dig hela den avgiftsfria mängden måste du antingen ha uppehåll i din tjänstgöringen ombord för semester eller annan ledighet i minst 15 dagar, eller varit utomlands i minst 15 dagar om du är bosatt i Sverige, eller ha slutat din anställning hos flygbolaget.

Jag arbetar som hovmästare på en passagerarfärja som trafikerar Sverige - Tyskland, får jag ta med mig tobak hem som jag köpt i Tyskland?

Du får ta med dig tobak som är för ditt personliga bruk.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Språklig justering

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)