Tullverket

Tullräknarens begränsningar

Det finns begränsningar för tullräknaren som gör att du inte alltid kan få en exakt uträkning av vad din vara kommer att kosta. Tullräknaren tar inte heller hänsyn till om varan omfattas av särskilda regler.

Det här är en lista över några av tullräknarens begränsningar:

  • Alla varor finns inte med i tullräknaren. Saknar du din vara kan du kontakta oss.
  • Den information och det resultat du får i tullräknaren ska ses som allmän rådgivning och en uppskattning av avgifterna. Uppskattningen kan avvika från det du kommer att få betala för din vara. Det kan till exempel bero på vilken valutaomräkningskurs som gäller dagen då din tulldeklaration skapas.
  • Vissa varor omfattas av särskilda regler och kan exempelvis vara förbjudna att föra in eller kräva tillstånd. Tullräknaren ger ingen information om sådana regler, läs mer om varor med särskilda regler.
  • Tullräknaren tar inte hänsyn till att alkohol och tobak även ska beskattas när dessa varor skickas från ett annat EU-land. Dessa varor kan aldrig bli avgiftsfria.
  • Tullräknaren tar inte hänsyn till eventuella tullförmåner som under vissa förutsättningar kan ge en vara tullfrihet eller tullnedsättning.
  • Tullräknaren kan inte räkna ut vilka avgifter du ska betala när en vara skickas från ett område som ingår i EU:s tullområde men inte i EU:s skatteområde, till exempel Åland och Kanarieöarna. Se hela listan över områden som inte tillhör EU:s skatteområde på sidan Importera från ett område utanför EU:s skatteområde.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Språklig justering

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)