Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker Tullinspektör (Hundförare) för kontrollgrupp till Kontrollavdelningen, Kontrollenhet öst

Vill du ha ett omväxlande och meningsfullt arbete med spännande arbetsuppgifter där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle?  Då kan arbetet som Tullinspektör (Hundförare) inom Tullverkets Kontrollavdelning vara något för dig. 

Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar Sveriges gräns. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket letar efter varor som strider mot restriktioner samt även för att säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut. Kontrollavdelningens kontrollgrupper arbetar med Tullverkets hela uppdrag och har en gemensam utbildningsgrund, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov. 

Kontrollavdelningens uppdrag är att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och säkra konkurrensneutralitet. Som tulltjänsteman fattar du dagligen olika former av myndighetsbeslut. Tullverket söker nu Tullinspektör (hundförare) till Kontrollavdelningen med stationeringsort Stockholm eller Arlanda. Grundutbildning för hundförare startar v 36 2021. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Som Tullinspektör (hundförare) arbetar du i en kontrollgrupp och tilldelas en tjänstehund. Tillsammans med din tjänstehund genomgår du en grundutbildning för att ni ska bli ett certifierat hundekipage. Årliga obligatoriska utbildningar ska därefter genomföras. Samtliga utbildningar är förlagda till hundverksamhetens utbildningsplats i Rosersberg. 

Hundekipaget ingår i en kontrollgrupp och arbetar därmed flexibel arbetstid i enlighet med gruppens planering. Tillfällig tjänstgöring i andra grupper eller verksamheter inom Tullverket kan förekomma. Hundekipaget kan också vid behov behöva biträda andra myndigheter, vilket kan medföra uppdrag utanför ordinarie arbetstid. Hundekipaget har till uppgift att tillföra specialkompetens i kontrollverksamheten genom att selektera kontrollobjekt och detektera varor samt substanser som hundekipaget är utbildat på. 

Tullverket äger tjänstehunden medan hundföraren är fodervärd, detta innebär att hundföraren har ansvar för tjänstehunden avseende skötsel och träning både på och utanför tjänstgöringstid.  I hundförarens ansvar ingår att utföra arbetsuppgifter och hantera tjänstehunden i enlighet med Tullverkets föreskrifter. Arbetet som hundförare för narkotikasökhund innebär också att ansvara för övningsnarkotika samt vid vissa tillfällen få uppdrag som handledare åt nya hundekipage. 

I tjänsten är vi uniformerade och möter dagligen allmänheten och kunder. Vi lägger stor vikt vid att du kan behandla människor med respekt och förståelse, att du har ett gott omdöme samt är en god representant för Tullverket såväl internt som externt. Som tulltjänsteman ska du kunna arbeta i enlighet med den statliga värdegrunden och Tullverkets värdeord - helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.

I arbetet kommer du att utsättas för situationer som är så väl fysiskt som psykiskt krävande, exempelvis kommer du att behöva vistas i smutsiga miljöer, trånga utrymmen och även utomhus i alla typer av väderförhållanden. Du kan även komma i kontakt med t.ex. kemikalier och andra varor. Arbetet innebär skifttjänstgöring och det betyder att du behöver vara bekväm med oregelbundna arbetstider. 

För arbetet krävs även att du är mål- och resultatinriktad samt har förmågan att ta egna situationsanpassade initiativ vid användning av sökhund i det operativa arbetet. 

Vi söker dig som har:    

  • genomförd och godkänd grundläggande utbildning inom Tullverkets brottsbekämpning
  • erfarenhet från arbete inom Tullverkets brottsbekämpande verksamhet
  • svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana
  • goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Du behöver ha mycket god samarbetsförmåga och kunna samarbeta på alla nivåer både internt och externt, ha förmåga att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Tillsammans med dina kollegor ska du ha förmågan att se till verksamhetens bästa. 

God fysik krävs för att kunna hantera hunden i kontrollarbetets olika miljöer (lyfta hunden) samt hålla hunden i fysisk kondition. Utöver detta ser vi att du har ett stort totalengagemang och ett genuint hundintresse, då hunden kräver omvårdnad även på fritiden. Du ska ha lätt för att kunna hantera djur för att hunden ska vara harmonisk och väl omhändertagen. Det kan vara meriterande om du tidigare arbetat med hund eller tränat hund privat. 

Du behöver vara stresstålig och ha förmåga till nytänkande samt vara flexibel. Detta för att se nya lösningar inom området och föreslå nya rutiner eller arbetsmetoder vid behov. Som hundförare på Tullverket behöver du visa på gott omdöme och uppträda ansvarsfullt, för att i alla sammanhang vara en god representant för Tullverket såväl internt som externt.

För befattningen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt 

Referensnummer: PER 2021-267. 

Placeringsort: Stockholm eller Arlanda. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll och enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket. 

För oss är det självklart med en arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Anställningen är tillsvidare. 

För mer information och ansökan 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Jonas Larsen 08-456 56 10. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Gerhard Otterstad, 08-456 50 86 och för Saco-S, Lena Edehag, 08-456 58 68. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 25:e april 2021. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan

 

Sidan uppdaterades: 2020-09-15

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du kontakta oss via ett webbformulär, e-post eller telefon.
4000