Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker Systemtekniker till IT-avdelningen i Luleå

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 200 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer av tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Systemtekniker inom Middlewareområdet kommer du att arbeta inom Tullverkets IT-drift. Du ingår i ett kvalificerat team som producerar tjänster med hög kvalitet inom bland annat installation, konfiguration och felsökning främst kopplat till applikationsserverområdet och köhanterare. Utvecklingsmöjligheter kommer även att finnas inom databasområdet. Du arbetar tätt tillsammans med teamet i din leverans samt växlar mellan dagliga drifthändelser och ett självständigt arbete med ständiga förbättringar. Du kommer i din roll ha dagliga kontakter med flera av IT-avdelningens medarbetare

Tullverket har en modern infrastruktur och har som mål att ligga i framkant. IT-driftenheten står inför stora utmaningar och förändringar för att möta de omfattande utvecklingsprojekt som pågår inom EU och Tullverket. Automation, containerteknik och SDDC (Software Defined Data Center) är fokusområden de kommande åren. I rollen ingår givetvis omvärldsbevakning, vilket kräver ett brinnande intresse för ny teknik och nyheter inom branschen.

Vi söker dig som har:    

 • Akademisk examen inom IT eller annan utbildning/ arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig.
 • Goda kunskaper i Linux, förvärvade genom arbetslivserfarenhet de senaste åren.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom något eller några av följande områden:

 • Applikationsserverområdet.
 • Scriptspråk som Shell script, Python eller Powershell.
 • Systemutveckling.
 • JBoss AS.
 • Köhanterare IBM MQ.
 • ElasticSearch.
 • Agila arbetsprocesser och verktyg.
 • ITIL.

Personliga egenskaper

Du har ett systematiskt arbetssätt med förmåga ta initiativ och nå resultat. Du arbetar proaktivt och självständigt, är van sätta upp mål, följa upp, prioritera och slutföra. Som person är du en ambitiös, ödmjuk och kommunikativ lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans med andra.

För att trivas hos oss är du flexibel och trivs i en föränderlig organisation med skiftande arbetsuppgifter.

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.

Vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter. Du kommer vara delaktig i arbete med ny teknik och nya tekniska lösningar. 

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Övrigt 

Referensnummer: PER 2020-385. 

Placeringsort: Luleå. 

I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring.

Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Viställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. 

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför. 

Då förmåga att uttrycka sig väl på svenska i tal och skrift är ett krav för tjänsten, vill vi att du skickar din ansökan på svenska.   

För mer information och ansökan 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Kerstin Vennberg, sektionschef IT-drift, tel. 0920-259784. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S Ann-Louise Travehed, tel. 0920-25 96 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 20:e augusti 2020. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan

 


Ansök här

Uppdaterad: 2019-12-04


4000