Tullverket

Särskilda förfaranden, inriktning aktiv förädling

Tar du in varor tillfälligt till EU för bearbetning eller reparation? Genom att använda dig av det särskilda det särskilda förfarandet aktiv förädling behöver du inte betala tull vid importen, under förutsättning att varan återexporteras.

Om kursen

Kursen inleds med en introduktion av förfarandet och ger en inblick i den aktuella lagstiftningen som gäller för aktiv förädling.

Du kommer att få lära dig begrepp kopplade till förfarandet och hur du söker tillstånd på olika sätt. I samband med detta får du öva dig på att granska ett fiktivt tillstånd.

Vi kommer att gå igenom de uppgifter du behöver ange i din tulldeklaration när du anmäler varor till aktiv förädling och avslutar förfarandet.

Slutligen kommer du att få öva på att lämna in en avräkningsnota.

Notera att aktiv förädling även ingår som en del i kursen Särskilda förfaranden, inriktning förädling och tillfällig införsel.

Förkunskaper

Tullkunskap steg 1 eller motsvarande kunskaper.

Kursform

Distans, lärarledd.

Undervisningsspråk

Svenska

Utrustning

Dator eller surfplatta, webbkamera och hörlurar kompatibla med enheten.

Kursupplägg

Kursen hålls under 8 timmar i Tullverkets webbseminarieverktyg, fördelat över två dagar.

Tid

Dag 1 12.30 - 16.30

Dag 2 08.00 -12.00

Kurstillfällen

Kursen ges på distans genom ett webbseminarium.

KursortKurstartKursslutSista anmälningsdag
Distans3 oktober

4 oktober

27 september

Plats

Tullverkets lärplattform och webbseminarieverktyg.

Kursavgift

2 200 kronor, exklusive moms.

Anmälan

För att kunna anmäla dig till kursen måste du ha ett konto i vår lärplattform. Du anmäler dig sedan till kursen via Katalog i vår lärplattform. Anmälan till kursen är bindande.

Skapa konto

Du skapar kontot i lärplattformen genom att klicka på Skapa konto när du kommer in på inloggningssidan via länken nedan.

Det går också bra att skapa konto och gå kursen som privatperson, ange ditt personnummer i fältet för organisationsnummer.

Notera att det är du som ska gå kursen som ska skapa ett eget konto och själv anmäla dig till kursen.

Skapa konto eller logga in i lärplattformen för våra kurser

Viktig information om ditt konto

Varje konto är personligt och är knutet till deltagarens namn. Det går alltså inte att skapa ett gemensamt konto för flera deltagare.

I och med lagen om skydd av personuppgifter (GDPR) raderas ditt konto automatiskt efter ett års inaktivitet i lärplattformen. Det innebär att även alla studieresultat, kursstatistik samt tillgång till kursintygen raderas.

Redigera konto

I kontoinställningarna i lärplattformen kan du alltid redigera ditt konto i efterhand, till exempel ändra namn och lösenord, post och e-postadress, företagets namn och organisationsnummer med mera.

Bokningsbekräftelse

Efter att du anmält dig till kursen skickas det en bokningsbekräftelse till den e-postadress som du angett under inställningar för användarkonto i lärplattformen. Får du ingen bokningsbekräftelse titta i din skräppost.

Avboka

Instruktionen för avbokning finns i bokningsbekräftelsen som du får vid anmälan.

Lämnar du återbud senare än 14 dagar före kursstart debiterar vi dig 50 procent av kursavgiften. Lämnar du återbud mindre än en 7 dagar före kursstart debiterar vi dig hela kursavgiften. Har du påbörjat kursen debiterar vi hela kursavgiften oavsett om du väljer att fullfölja kursen eller inte.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Innehållet är kvalitetssäkrat

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)