Tullverket

Särskilda förfaranden

Den här kursen vänder sig till dig som har viss kunskap i eller erfarenhet av tullhantering och som vill lära dig mer om särskilda förfaranden.

Särskilda förfaranden på distans

På grund av det rådande läget med coronaviruspandemin erbjuder vi nu vår kurs den 26 november på distans. Kursen erbjuds till en reducerad kostnad på 1 700 kr exklusive moms.

Kursen består av inspelade föreläsningar varvat med övningar och webbseminarier. Den kommer att genomföras i vår lärplattform, i kombination med webbseminarieverktyget Adobe Connect.

Innehållet kommer att spegla vår ordinarie kurs.

Under kursen får du lära dig hur du kan använda aktiv och passiv förädling, returtullfrihet och tillfällig införsel. Vi går också igenom i när du behöver söka tillstånd i förväg och när du kan söka tillstånd direkt i tulldeklarationen. Du får även lära dig hur du avslutar respektive förfarande och vad som krävs för att du ska kunna använda dig av förenklingar.

Kursen består av följande delmoment:

  1. Ansökan om tillstånd
  2. Förfarandekoder
  3. Villkor för returförtullning och passiv förädling
  4. Villkor för aktiv förädling och tillfällig införsel
  5. Garantireparationer
  6. Avslutning av förfarandet

Kurslängd

1 dag

Kursavgift

2 800 kronor, exklusive moms. Erbjuds under hösten som distanskurs till en reducerd kostnad på 1 700 kr, exklusive moms.

Kurstillfällen

Kursort

Datum

Sista datum för anmälan

Webbaserad

26 november

19 november


Tid

Klockan 8.30–16.30

Plats

Samtliga närvarokurser under hösten erbjuds nu i stället som distanskurser.

Anmälan

Notera för att kunna anmäla dig måste du först ha ett konto i vår lärplattform. Har du inget konto klicka på knappen Skapa konto när du kommer in på inloggningssidan via länken nedan. Är det mer ett år sedan du logga in behöver du skapa ett nytt konto.

Lärplattform

Bekräftelse

När du har anmält dig kommer du att se om du är antagen på kursen eller uppsatt på väntelista. Du kommer också att få en bekräftelse via epost. Får du inget meddelande titta i din skräppost. Efter att kursen är slut får du en faktura på kursavgiften.

Återbud

Din anmälan är bindande. Om du lämnar återbud senare än 14 dagar före kursstart debiterar vi dig 50 procent av kursavgiften. Om du lämnar återbud mindre än en vecka före kursstart debiterar vi dig hela kursavgiften.

Sidan uppdaterades: 2020-09-11

Vad är ändrat: Innehållet är kvalitetssäkrat


4000