Tullverket

Rekryteringsprocess för kontrollavdelningen

Tullverket rekryterar och utbildar personal efter behov. När nyrekryteringar planeras informerar vi om det här på vår webbplats och annonserar i relevanta medier. Du som anställs som tullaspirant får grundutbildning av oss.

Så här går det vanligtvis till när du söker en tjänst som tullaspirant

  1. Du skickar in en ansökan, via vår webbplats, när Tullverket har en ledig tjänst inom vår kontrollavdelning. Din ansökan ska innehålla cv, personligt brev och betyg från gymnasieutbildning.
  2. Vi går igenom alla ansökningar och gör ett urval där de personer som bäst överensstämmer med vår kravprofil går vidare till intervju.
  3. Om det är många som ska anställas på en ort förekommer det att intervjun föregås av en informationsträff som vi först kallar till och därefter bokas ett datum för intervju.
  4. Under rekryteringen kommer vi begära in ett intyg om godkänt färgseende som du som söker själv ordnar via en optiker. Intyget kan du ladda ner nedan. Vi kommer också begära in ett intyg på att du kan simma 200 meter. Simintyget finns också nedan.
  5. De som går vidare efter intervjun kommer att bokas in för prövning hos Plikt- och prövningsverket. Där får du göra en psykologisk bedömning och fysiska tester. Läs mer om prövningen nedan.
  6. Efter prövningen hos Plikt- och prövningsverket beslutar vi vilka som ska erbjudas anställning. Vi kommer också kontakta dina referenser.
  7. Innan anställning på Tullverket kommer vi att göra en bakgrundskontroll , en registerkontroll och så får du lämna ett drogtest på vår företagshälsovård.

Ladda ner ditt intyg

Intyg för färgseende och simintyg behöver inte skickas med i ansökan, dessa intyg kommer att begäras in senare under rekryteringsprocessen. Ett simintyg är giltigt tillsvidare, intyg från optiker som gäller färgseende är giltigt i 5 år.

Intyg för färgseende Pdf, 114.7 kB.

Simintyg Pdf, 121.4 kB.

Prövning hos Plikt- och prövningsverket

Prövning hos Plikt- och prövningsverket sker i deras lokaler i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Om du går vidare i rekrytering inom kontrollavdelningen och ska prövas av Plikt- och prövningsverket kommer du få den information du behöver inför prövningen.

Hos Plikt- och prövningsverket får du först göra ett databaserat begåvningstest. Efter testet kommer du att bli intervjuad av en psykolog. Du kommer också att få göra två fysiska tester, ett konditionstest som görs med hjälp av ergometercykel och ett muskelstyrketest. Är du frisk, har en god grundkondition samt tränar regelbundet några gånger i veckan bör du klara de fysiska testerna.

Plikt- och prövningsverket gör en helhetsbedömning av prövningen men det är slutligen Tullverket som beslutar om vem som ska erbjudas anställning.

Ersättning för resor och övernattning i samband med prövning

Om du är kallad till prövning hos Plikt- och prövningsverket står Tullverket för kostnaden för resor och övernattning om du kallas till prövning på annan ort än där anställningen är.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Plikt- och prövningsverket i Göteborg är tillagt.

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)