Tullverket

Jobba inom Effektiv handel

Vill du ha meningsfulla och intressanta arbetsuppgifter inom handel och tullhantering? I så fall är Effektiv handel något för dig.

Tullverket rekryterar och utbildar personal efter behov. Du som blir anställd till vår kärnverksamhet får utbildning av oss. Våra utbildningar genomförs utifrån verksamhetens behov och vi startar därför inte en ny utbildning varje termin eller läsår. När nyrekryteringar planeras informerar vi om det här på vår webbplats och annonserar i relevanta medier. Under utbildningstiden är du anställd med lön.

För att gå utbildningen krävs att du söker och får anställning hos oss. Du kan alltså inte söka till vår utbildning som du gör till högskola och universitet.

Se våra lediga jobb.

Effektiv handel

Tullverkets Effektiv handel, en av våra två avdelningar inom kärnverksamheten, hanterar all in- och utförsel av varor och transporter till Sverige. Avdelningen ansvarar för att rätt tull och andra avgifter tas ut för de varor som förs in och ut ur landet, samt för kontrollen av att in- och utförselreglerna följs. Inom avdelningen finns en mängd olika arbetsuppgifter. Du kan exempelvis arbeta som

  • tillståndshandläggare
  • klareringshandläggare
  • tullrevisor.

Läs om vad våra medarbetare säger om att jobba på Tullverket.

Ta reda på vad några av våra medarbetare jobbar med!

Sona, klareringshandläggare

Sandra, tillståndshandläggare

Henrik, tullrevisor

Sidan uppdaterades: 2020-10-08

Vad är ändrat: Nytt personporträtt


4000