Tullverket

Jobba på underrättelseavdelningen

Vill du jobba med underrättelse och ha ett intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då kan du söka dig till Tullverkets underrättelseavdelning.

Tullverkets underrättelseavdelning är en av fyra avdelningar inom den operativa verksamheten. Tullverket rekryterar efter behov och när nyrekryteringar planeras informerar vi om det här på vår webbplats och annonserar i relevanta medier.

Lediga jobb

Vad får jag göra på Tullverkets underrättelseavdelning?

Avdelningen för underrättelse hanterar underrättelse- och riskanalys inom alla delar av Tullverkets uppdrag, vad gäller såväl illegala och farliga varor som uppbörd. Inom avdelningen finns också ett nationellt selekteringscenter, nationell desk, strategisk underrättelse samt inhämtningsverksamheten.

Om du blir anställd till vår underrättelseavdelning kan du arbeta till exempel som

  • underrättelsehandläggare
  • underrättelseanalytiker.

Underrättelsehandläggare

Som underrättelsehandläggare arbetar du i huvudsak med underrättelseärenden i syfte att producera operativa underrättelseprodukter. Du arbetar enligt Tullverkets underrättelsemodell och med hjälp av olika verktyg och metoder planerar och ansvarar du för att information inhämtas, bearbetas, analyseras, presenteras och delges. Som underrättelsehandläggare samarbetar du med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter, såväl svenska som utländska. För att söka tjänst som underrättelsehandläggare är det bra om du har en eftergymnasial utbildning inom underrättelseanalys, kriminologi, juridik, sociologi och relevant arbetslivserfarenhet.

Underrättelseanalytiker

Som underrättelseanalytiker arbetar du i alla delar av underrättelsecykeln. Du bidrar med att identifiera underrättelsebehov samt att omsätta strategiska analyser och bedömningar till stöd för den operativa underrättelseverksamheten. Analyser kan bland annat vara i form av lägesbilder, hot- och riskanalyser och framtagande av profiler. Arbetet innebär att inhämta och strukturera kvalitativ och kvantitativ data för att genomföra analyser som du sedan presenterar tillsammans med analyser och bedömningar. Som underrättelseanalytiker samarbetar du med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter, såväl svenska som utländska. För att få tjänst hos oss som underrättelseanalytiker behöver du ha en akademisk utbildning inom relevant område och några års relevant arbetslivserfarenhet.

 

Läs om vad våra medarbetare säger om att jobba på Tullverket.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Innehållet är kvalitetssäkrat

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)