Tullverket

Informationsträffar och informationsträffar på distans

Tullverket erbjuder kostnadsfria informationsträffar där du får veta mer om vad du bör tänka på om du ska handla med länder utanför EU. 

Under en informationsträff får du grundläggande information om vad du behöver tänka på när du ska börja handla med länder utanför EU. Du får bland annat en inblick i varuklassificering, du får se hur en tulldeklaration är uppbyggd och du får veta mer om olika tillstånd och när du kan behöva dem.

Du får också tillfälle att träffa tullinformatörer från Tullverket som kan ge dig individuell rådgivning för just din situation.

En informationsträff håller på i ungefär 2 timmar.

Informationsträff på distans (webbseminarier)

Delta i Tullverkets webbseminarium där du får grundläggande information om vad du behöver tänka på när du ska börja handla med länder utanför EU. Du får bland annat veta vad du kan behöva för tillstånd när du importerar eller exporterar. Vi ger dig en inblick i varuklassificering och vi ger dig exempel på hur du räknar ut din tullavgift.

Du kan också få individuell rådgivning för just din situation av en tullinformatör i ett virtuellt grupprum. Det enda du behöver för att delta är en dator och hörlurar med mikrofon.

Webbseminarierna hålls på distans och du behöver bara tillgång till en dator med hörlurar med mikrofon för att delta. När du har anmält dig får du en länk till webbseminariet via e-post några dagar före seminariet.

Vi erbjuder informationsträffar och informationsträffar på distans på följande tider och platser under höstterminen 2020:

OrtDatumTidSista datum för anmälan

Webb

2 september

09.00

31 augusti

Stockholm

22 september

09.00

Inställd

Malmö

24 september

13.00

Inställd

Webb

28 september

13.00

24 september

Göteborg

13 oktober

13.00

Inställd

Stockholm

20 oktober

09.00

Inställd

Malmö

22 oktober

13.00

Inställd

Malmö

3 november

13.00

Inställd

Göteborg

5 november

09.00

Inställd

Webb

11 november

09.00

9 november

Stockholm

18 november

09.00

Inställd

Göteborg

1 december

13.00

Inställd

Malmö

3 december

09.00

Inställd

Webb

9 december

13.00

7 december


Informationsträffarna hålls på följande adresser:
  • Stockholm: Tegeluddsvägen 100, plan 5.
  • Göteborg: Nordstadstorget 6, 5 trappor. Femmanhuset.
  • Malmö: Emblas Gränd 2, plan 2. Receptionen.

Anmäl dig till informationsträffarna i förväg

Eftersom antalet platser till informationsträffarna är begränsat behöver du anmäla dig i förväg. Därför är det också viktigt att du lämnar återbud senast en arbetsdag i förväg om du inte kan komma.

Anmälan till informationsträffarna

Notera för att kunna anmäla dig måste du först ha ett konto i vår lärplattform. Har du inget konto klicka på knappen Skapa konto när du kommer in på inloggningssidan via länken nedan. Är det mer ett år sedan du logga in behöver du skapa ett nytt konto.

Lärplattform

Bekräftelse på anmälan till informationsträffarna

När du har anmält dig kommer du att se om du är antagen på informationstillfället eller uppsatt på väntelista. Du kommer även att få en bekräftelse via epost. Får du inget meddelande titta i din skräppost.

Inspelad informationsträff på svenska och engelska

Du kan även ta del av samma information som ges under en informationsträff i form av en inspelning på svenska eller engelska. Videon är ungefär 45 minuter.

Se videon på svenska:

Du som föredrar engelska

Du som hellre läser och lyssnar på engelska kan se videon Introducing International Trade with countries outside of the European Union:

Starta företag-dagar för dig som ska starta eget

Du som är på gång att starta eget företag kan gå på föreläsningar om att starta företag som Tullverket och ytterligare sex myndigheter håller i.

Läs mer och se datum för Starta företag-dagar.

Sidan uppdaterades: 2020-09-11

Vad är ändrat: Uppdatering av träffar


4000