Tullverket

Teknisk information

Tullverket strävar efter att bygga webbplatsen och e‑tjänsterna i enlighet med väletablerade webbstandarder.

Tullverkets sidor fungerar bäst i moderna webbläsare som Google Chrome och Microsoft Edge (rekommenderas). Vi råder dig därför att byta till någon av dem om du har webbläsaren Internet Explorer installerad på din dator eller mobila enhet. Detta är ett råd från flertalet myndigheter i Sverige.

Tullverket gamla e‑tjänster följer inte de nyare standarderna och ska ersättas så fort det går.

Det är ett ständigt pågående arbete att följa webbstandarder och riktlinjer för god kodstandard. Om du har upptäckt fel så är vi tacksamma om du meddelar oss detta.

Så här byter du webbläsare

Webbläsare är det program på din dator eller mobila enhet som tillåter dig att komma åt all information på internet.


Windowsdatorer har ofta Internet Explorer installerad som förvald webbläsare. Du bör ändra din standardwebbläsare, om den är inställd på Internet Explorer, till en modernare webbläsare, till exempel som Microsoft Edge, Google Chrome och Mozilla Firefox.


En gammaldags webbläsare som Internet Explorer har vissa problem med mer moderna webbsidor. Därför råder nu flertalet svenska myndigheter medborgare att byta till annan webbläsare. Nya digitala tjänster som vi utvecklar efter år 2020 kommer inte att fungera i Internet Explorer samt att vi inte kan ge teknisk support om du använder vår webbplats i Internet Explorer.


Uppdatera din webbläsare genom att klicka på länkarna till valfri webbläsare och följ instruktionerna. Svara ja vid frågan om du vill byta standardwebbläsare.

Om du använder en dator som ägs av en administratör, till exempel om du har en jobbdator, och du inte själv kan uppdatera din webbläsare, be din administratör hjälpa dig.

Snabbkommandon för navigering

Följande snabbkommandon kan användas för att navigera på webbplatsen:

S: Hoppa över navigering, gå direkt till textinnehållet
0: Om webbplatsen
1: Startsida
2: Nyhetsarkiv
3: Webbkarta
4: Sök
6: Kontakta oss
7: Behandling av personuppgifter

De flesta moderna webbläsare har stöd för snabbkommandon för att navigera på webbplatsen. Hur du aktiverar snabbkommandot beror på vilken webbläsare och vilket operativsystem du använder.

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)