Tullverket

Teknisk information

Tullverkets webbplats inklusive e‑tjänster är byggda enligt webbstandarder. Tullverket strävar efter att bygga webbplatsen och e‑tjänsterna i enlighet med WCAG 2.0 och webbriktlinjer.se.

Webbläsare

Webbplatsen visas allra bäst i en modern webbläsare dvs. den senaste versionen av:

  • Microsoft Edge (Rekommenderas)
  • Chrome
  • Safari

För mer information om olika webbläsare, se respektive tillverkares webbplats.

Ibland blir det fel när du använder en webbläsare som inte stöder webbstandarder eller att det finns fel i deras nuvarande webbläsare som ställer till problem med presentationen av sidan.

Eftersom det erbjuds många olika webbläsare så är det svårt att gardera mot alla felaktigheter. Det innebär tyvärr också att du kanske måste installera en annan eller nyare webbläsare.

Tullverket gamla e‑tjänster följer inte de nyare standarderna och ska ersättas så fort det går.

För dig som som tycker att sidorna inte följer de standarder som W3C godkänner vill vi återigen påpeka att vi strävar efter att få alla sidor godkända i W3C Validator men det är ett ständigt pågående arbete. Om du har upptäckt fel så är vi tacksamma om du meddelar oss detta.

Snabbkommandon för navigering

Följande snabbkommandon kan användas för att navigera på webbplatsen:

S: Hoppa över navigering, gå direkt till textinnehållet
0: Om webbplatsen
1: Startsida
2: Nyhetsarkiv
3: Webbkarta
4: Sök
6: Kontakta oss
7: Behandling av personuppgifter

De flesta moderna webbläsare har stöd för snabbkommandon för att navigera på webbplatsen. Hur du aktiverar snabbkommandot beror på vilken webbläsare och vilket operativsystem du använder.

Uppdaterad: 2019-10-25


4000