Tullverket

Så ansöker du till Tullverket

Tullverket rekryterar personal efter behov och lediga tjänster annonseras här på vår webbplats och i andra relevanta medier.

Rekryteringsprocessen kan se lite olika ut beroende vilken tjänst och vilken del av vår verksamhet du söker till. När du söker en ledig tjänst på Tullverket efterfrågar vi cv och personligt brev, ibland behöver du även bifoga efterfrågade betyg för att din ansökan ska vara komplett. Efter att du har skickat in en ansökan gör vi ett urval och kallar de som vi bedömer bäst överensstämmer med vad vi söker till en intervju. Vid intervjun får du svara på frågor om dig själv och din erfarenhet. Du får också information om den sökta tjänsten och möjlighet att ställa frågor.

Ibland använder vi oss av onlinetester såsom personlighetsprofil och färdighetstester i samband med rekryteringen. Testerna får du till din mejl som du har uppgett när du har sökt tjänsten. Testresultaten är en del i en sammanvägd bedömning tillsammans med dina övriga meriter i ditt cv.

Innan anställning på Tullverket kommer vi att kontakta dina referenser. Vi gör också en säkerhetsprövning, en bakgrundskontroll och så får du lämna ett drogtest på vår företagshälsovård.

För anställning som aspirant till kontrollavdelningen ser rekryteringsprocessen annorlunda ut än för anställning inom övriga delar av Tullverket.

Rekryteringsprocessen för kontrollavdelningen.

Vilka krav ställer vi?

Vi ställer olika krav beroende på tjänst och vilken del av verksamheten. Här kan du läsa mer om de specifika kraven för tjänsterna inom vår operativa verskamhet. Övriga krav står i de olika jobbannonserna.

Krav för ansökan till kontrollavdelningen

Krav för ansökan till uppbördsavdelningen

Krigsplacering

Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket. Det innebär att du inte kan ha en bisyssla som innebär att du har krigsplacering inom någon annan myndighet i totalförsvaret.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Uppdateringar med anledning av Tullverkets nya organisation 2021

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)