Tullverket

Beslagsstatistik

Tullverket redovisar vid varje halvår statistik över olika beslagtagna varor som till exempel narkotika, alkohol, tobak, dopningsmedel och skjutvapen. Vi redovisar statistik för hela landet och på lokal nivå.

Statistiken förändras över tid

Tullverkets beslagsstatistik förändras över tid, av olika anledningar. En av anledningarna är att när Tullverket gör ett beslag (av till exempel misstänkt narkotika) registreras varan i Tullverkets system under en känd substans (till exempel amfetamin) eller om den är okänd som till exempel ”pulver” eller ”tabletter”. När vi sedan har gjort en analys i laboratorium kan vi antingen slå fast vilken substansen är eller ändra det vi först rapporterade. Det kan också visa sig att substansen är laglig och att beslaget hävs. Då flyttas ett beslag i statistiken från en kolumn till en annan.

Beslagsstatistik 2021 till första halvåret 2024

Tramadol särredovisas

Preparatet Tramadol särredovisas och ingår inte i posterna för övriga narkotika och narkotiska läkemedel.

  • Linjediagram
  • Stapeldiagram
  • Tabell
  • Om statistiken

  Statistiken kan filtreras halvårsvis. I filtervalet Tidsperiod bockar du i de halvår du vill se. H1 står för halvår 1 och H2 för står för halvår 2. Observera att du måste bocka i minst ett alternativ för varje filter för att få fram statistik. Om det inte görs visas en röd ram runt knappen för det filter som inte valts. Om du gjort en filtrering och det inte visas någon statistik beror det på att det inte gjorts några beslag av den vara du filtrerat fram på den valda platsen och under den valda tidsperioden. Varutyp är en gruppering av en viss typ av varor, exempelvis narkotika. Varuslag är de olika varor som ingår i en varutyp, exempelvis cannabis.

  Beslagsstatistik senast uppdaterad: 2024-07-09

  Exportera till Excel

  Äldre statistik

  Sidan uppdaterades:

  Vad är ändrat: Språklig justering

  Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

  Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


  4000
  Spamskydd med captcha * (obligatorisk)